Dārzeņu sacepums ar sieru

Ja ir tāda iespēja, es parasti gatavošanas procesā cenšos izmantot cepeškrāsni, jo, manuprāt, tas ir ļoti ērti. Ziemas sezonā ēdienu gatavošanā pārsvarā izmantoju vietējo produkciju- īpaši dārzeņus. Tāpēc tapa dārzeņu sacepums ar sieru.

Un papildus tradicionāli izmantotajiem dārzeņiem, cenšos ēdienu papildināt ar tādiem dārzeņiem, ko iespējams lielākā daļa iedzīvotāju nemaz neizmanto- piemēram, kāļi, rāceņi, pētersīļa sakne, fenhelis un citi. Šajā dārzeņu sacepumā lietoju ne visus, bet daļu no tiem.

Un ja vēl visam pārliek pāri sieru- tad gardas pusdienas vai vakariņas ir gatavas!

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 4 vidēji kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 200 g zaļie zirnīši (saldēti)
  • 1 neliels kālis
  • 1 neliels fenhelis
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 200 g Čedaras siers
  • 250 ml piens
  • 1- 2 tējk. malts muskatrieksts
  • 1 tējk. (vai arī vairāk, ja vēlas pikantāku) asais paprikas pulveris
  • krietna šķipsna sāls
  • svaigi malti pipari

  1. Nomazgā un notīra dārzeņus, atkausē zaļos zirnīšus. Kartupeļus sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs, burkānus sagriež ripiņās, rāceņus un kāļus nelielos kubiciņos. Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un fenheļa sakni. Sagriezto sīpolu un fenheli  nedaudz (apmēram 2-3 min.) apcep nelielā eļļas daudzuma uz sakarsētas pannas.
  2. Nelielā bļodā lej pienu, liek klāt apmēram 1/3 daļu no sarīvētā siera, kas ir sarīvēts uz smalkās rīves. Pievieno klāt garšvielas.
  3. Ņem cepamtrauku (man ir kantaina, izmērs apmēram 25 x 25 cm), liek iekšā  visus sagrieztos dārzeņus,  zirņus un apceptos dārzeņus, izņemot kartupeļus. Dārzeņiem pārlej pāri pienu ar sieru un garšvielām. Tad pa virsu izkārto kartupeļu šķēles. Uzber nedaudz svaigi maltus piparus. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 C grādos apmēram 20 minūtes. Tad izņem cepamtrauku no krāsns un pārber pāri sieru. Cep vēl 20 min vai kamēr siers izkusis un dārzeņi mīksti.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

3
567

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.