Vēl viens veids kā vienkārši un gardi pagatavot veselīgu dārzeņu ēdienu – cepeškrāsnī cepti dārzeņi ar šampinjoniem. Labā ziņā ir tāda, ka šim ēdienam sastāvdaļas var mainīt katrs pats pēc savas patikšanas vai arī ņemot vērā konkrētas sezonas laikā pieejamos dārzeņus. Var gatavot arī bez sēnēm, ja nu gadījumā tās ļoti negaršo.
* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 1 brokolis
- 1 neliels ziedkāposts
- 1- 2 lieli burkāni
- 3 pētersīļa saknes
- 250 g svaigi šampinjoni
- Pāris zariņi ķiršu tomātu
Marinādei:
- 25 ml olīveļļa
- 2 ēd.k. balzamiko etiķis
- 1 ēd.k. sojas mērce
- 1 tējk. kaltēts oregano
- 1 tējk. kaltēts baziliks
- 1 tējk. paprikas pulveris
- 1/2 čili pipars
- 1 tējk. ķiploksāls
- 100 ml ūdens
- Gatavo marinādi sēnēm: samaisa visas sastāvdaļas vidēji lielā bļodā un ieber tajā notīrītus, uz pusēm pārgrieztus šampinjonus. Kārtīgi izmaisa, lai sēnes ir pārklātas ar marinādi.
- Kamēr šampinjoni marinējas, sagriež ziedkāpostu un brokoli nelielos gabalos (rozetēs), nomizo burkānus un pētersīļa saknes un sagriež plānās šķēlēs. Visu samaisa, liek cepamajā formā, izņemot brokoli (es izmantoju taisnstūra veida keramisko), pārkaisa ar ķiploksāli, mazliet eļļas, lej formā pavisam nedaudz ūdens (apmēram 100 ml) un liek iepriekš sakarsētā krāsnī (170 C grādos) cepties. Cep 15 min.
- Tad cepamformu izņem ārā no krāsns, liek klāt šampinjonus ar visu marinādi, brokoli, visu samaisa. Pa virsu liek ķiršu tomātus ar visiem zariņiem.
- Pārklāj ar foliju vai cepamās formas vāku, ja tāds ir, un cep 180 grādos vēl 20- 30 minūtes vai kamēr visi dārzeņi mīksti.
3
457
ĻOTI LABA RECEPTE! Paldies! 🙂
Prieks, ka garšoja! 🙂