Biešu salāti ar fenheli un kazas sieru – šo salātu otrs komponents ir mans salīdzinoši nesenais atklājums fenhelis, kas šiem salātiem piešķir nelielu pikantumu. Par bietēm un kazas siera saderību laikam ir ļoti daudz runāts un tiem, kuri par kazas sieru nesaka fui, zinās, ka garšo lieliski!
Savā ikdienas ēdienkartē cenšos izmantot vietējās izcelsmes produktus un atbilstoši sezonai. Un kamēr vēl pavasaris ar visiem tā labumiem nav atnācis, tad ir jāizmanto vēl joprojām pieejamās lietās- šajā gadījumā bietes.
Ļoti viegli un ātri pagatavojami salāti. Pamēģiniet!
Nepieciešams:
- 4 vidējas bietes (tvaicētas vai cepeškrāsnī ceptas)
- 1/2 fenhelis
- 50- 100 g mīkstais kazas siers
- 5- 6 ēd.k. balzamiko etiķis
- 2 ēd.k. olīveļļa
- sāls un pipari pēc garšas
- 1/2 tējk. raudene
- zaļumi- pēc izvēles
- Bietes sarīvē uz rupjās rīves. Fenheli ļoti smalki sagriež. Mērcei sajauc balzamiko etiķi, eļļu un garšvielas.
- Visu sajauc kopā un pārkaisa ar sadrupinātu kazas sieru. Pavisam viegla uzkoda gatava!
196