Grilētas cūkgaļas ribiņas rabarberu marinādē

Rabarberu laiks ir maksimāli jāizmanto, jo rabarberi uzturā tiek lietoti pārsvarā tikai līdz Jāņiem. Apgāžu stereotipu tiem, kas uzskata, ka rabarberi der tikai saldajam ēdienam. Der arī gaļai, pat ļoti, jo rabarbers gaļai dod tādu patīkamu skābumu, aizvietojot tik ierasto citronu gaļas marinādēs. Tāpēc piknikos iesaku pagatavot grilētas cūkgaļas ribiņas rabarberu marinādē.

Protams, šo marinādi var izmantot ne tikai cūkgaļas ribiņu marinēšanai, bet arī šašliku gatavošanai (arī izmēģināju). Ģimenei (dažiem skeptiskajiem) bija patīkams pārsteigums, ka mans eksperiments ir izdevies! 🙂 Noteikti mēģināšu vēl + sasaldēšu rabarberus, lai visu vasaru varētu ko tādu taisīt!

Nepieciešams:

  • 2 kg cūkgaļas ribiņas
  • 700 g rabarberi
  • 100 ml eļļa
  • 1-2 ēd.k. medus
  • 1 liels sīpols
  • 1 ķiploka galviņa (var likt vairāk)
  • 1. ēd.k. Dižonas sinepes (ja nav, var likt krievu sinepes, būt pikantāk)
  • apmēram 1 tējk. Kajenas pipari (ja garšo asāki ēdieni)
  • 1- 2 tējk. timiāns
  • sāls un malti maltie pipari pēc garšas
  1. Gatavo marinādi- sablenderē svaigus rabarberus (vai ļoti sīki sagriež), masai pievieno sīku sagrieztu sīpolu, sīki sagrieztus ķiplokus, eļļu, medu, sinepes + garšvielas. Cūkgaļas ribiņas sagriež pa pa divām vai vairāk kauliem vienā gabalā. Gaļu liek katlā un vāra, kamēr gaļa “lec nost”no kaula.  Tad to nedaudz atdzesē un liek sagatavotajā marinādē*.
  2. Visu kārtīgi samīca, uzliek slogu un liek marinēties vismaz uz 6 stundām vēsā vietā (ledusskapī), bet labāk ilgāk (vislabāk atstāt uz nakti ledusskapī marinēties), lai visas garšas kārtīgi sasūcas gaļā.
  3. Grilē uz sakarsēta grila, kamēr no visām pusēs smuki brūns.
  4. Pasniedz ar svaigiem vai grilētiem dārzeņiem un/vai lapu salātiem.

PADOMS! Gaļu var arī iepriekš iepriekš izcept cepeškrāsnī, ietītu folijā, un uz grila tikai apbrūnināt.

8
419

1 Komentārs

  1. Agnese 11/06/2012 at 05:59

    Es jau pagājušajā vasarā izmēģināju vistas šaslika marinādei likt klāt rabarberu sulu. Arī maniem neticīgajiem pēc tam bija brīnums 🙂

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.