Rabarberu semifreddo

Semifreddo no itāliešu valodas nozīmē “pusauksts” vai “pa pusei sasaldēts”. Tad nu rabarberu semifreddo ir tāds deserts, kas atgādina saldējumu, bet nav kā klasisks saldējums.

Uzreiz brīdinu, ka rabarberu semifreddo deserts nebūt nav salds, vairāk tāds skābgans, bet tāpēc vēl jo vairāk atsvaidzinošs un atspirdzinošs karstā vasaras dienā. Rabarberu vietā domāju, ka droši var likt jebkuras sezonas ogas.

Pēc konsistences tam jābūt kā viegli pakusušam saldējumam, tāpēc ir svarīgi servēt pareizā temperatūrā. Var pasniegt ar kādu augļu mērci, ja vēlas.

* Recepte ir aizgūta (ar nelieliem maniem labojumiem) no kāda Londonā pirkta žurnāla “Fabulous Food”.

Nepieciešams:

  • 400g sagriezti rabarberi apmēram 5 cm gabalos
  • 50 g cukurs + 50 g siera un jogurta masas
  • 1 vaniļas pāksts
  • 250 g mascarpone siers
  • 500 g grieķu jogurts (daļu var aizstāt ar uzputotu saldo krējumu)
  • Drumstalām: 75 g milti, 75 g cukurs, 25 g auksts sviests
  1. Rabarberus nelielā katliņā vāra ar cukuru uz mazas uguns, kamēr tie mīksti (aptuveni 5 min.). Noliek malā dzesēties.
  2. Pagatavo drumstalas- 75 g cukura+ miltus + sviestu sajauc (saberž) līdz izveidojas nelielas drumstalas. Liek uz sakarsētas pannas un uz nelielas uguns apcep (apmēram 3-4 min), ik pa laikam apmaisot, līdz tās ir zeltaini brūnas. Noliek malā dzesēties.
  3. Jogurtu sajauc kopā ar mascarpone sieru, pievieno cukuru (oriģinālajā receptē papildus cukurs nav minēts, bet, manuprāt, tomēr nedaudz var pielikt). Ja vajag vēl cukuru, tad pievieno pēc garšas. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm un izkasa ārā sēklas, kuras pievieno jogurta- siera masai.
  4. Izklāj ar pārtikas plēvi gareno metāla kēksa formu (vai citu, dziļu garenu trauku) ar ietilpību 900 – 1000 g.
  5. Jogurta- siera masā pavisam viegli iecilā atdzesētos rabarberus. Tad liek klāt drumstalas (atstāj nedaudz dekorēšanai) un viegli iecilā.
  6. Visu masu liek izklātajā formā un liek saldētavā uz aptuveni 4- 5 stundām ( vai mazāk- atkarībā no saldētavas) līdz tas sastindzis.
  7. Pirms servēšanas vismaz 20 min patur istabas temperatūrā. Ja deserts vēl ir pārāk ciets, patur vēl istabas temperatūrā, līdz deserta konsistence atgādina viegli pakusušu saldējumu.

Padoms!

  • Galvenais nevajag turēt pārāk ilgi, jo tad deserts caursalst un nav vairs tik garšīgs.Vai arī ir nepieciešams ilgāks laiks tā atkausēšanai.
4
428

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.