Pikantie burkānu salāti

Tā kā man garšo pikanti un asi ēdieni, tad šie pikantie burkānu salāti ir tie, kurus es varu ēst un ēst kaut katru dienu! Lai arī pašlaik nav rudens, burkāni vēl joprojām veikalos ir dabūjami un nepaies ilgs laiks līdz būs arī jaunā raža.

Tāpēc pamēģiniet- vienkārši, ātri un lēti. Ja ne tagad, tad kaut kad vēlāk, kad burkāni būs sezonas produkts! Izmanto kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem, bet protams var ēst arī tāpat.

Informācijai-  salātiem tiek pievienots ābolu etiķis, bet var izmantot arī baltvīna, parasto galda etiķi gan labāk nevajadzētu, tad labāk lietot citrona sulu. Galvenais nepielikt par daudz. Un jāatceras, ka katrs etiķis salātiem sniegs dažādas garšas nianses. Tā kā- droši eksperimentējiet!

Nepieciešams:

  • 500 g burkāni
  • 1-2 ēd.k. koriandra sēklas
  • 1.ēd.k. ābolu etiķis vai pēc garšas
  • 4-5 ēd.k. olīveļļa vai pēc garšas
  • sāls,cukurs, pipari pēc garšas
  1. Sarīvē burkānus uz vidēji rupjas rīves. Piestā saberž koriandra sēklas. Pieber salātiem.

    Padoms! Salātiem var pievienot arī jau samaltu koriandru, bet izteiksmīgāka smarža un intensīvāka garša būs tieši no svaigi maltām/ saberztām sēklām.

  2. Pieliek etiķi, olīveļļu, tad sāli un cukuru pēc garšas un- salāti gatavi! Atstāj salātiem ievilkties kādas 30 min. Vai vislabāk atstāj uz nakti ledusskapī.
  3. Ja liekas, ka kaut kas vēl trūkst no garšvielām- var droši papildināt pēc saviem ieskatiem. Vēl viens vienkārši pagatavojams ēdiens!
3
235

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.