Sāļās austiņas ar tapenādi

Kā jau iepriekš solīju- eksperimenti ar austiņām turpinās! Šoreiz sāļās austiņas ar tapenādi. Kas ir tapenāde? Tapenāde ir Provansas virtuvei raksturīgs biezenis no kaperiem, melnajām olīvām un anšoviem olīveļļā. Vienkāršojot – tā ir tādā smērējama mērce, klasiska uzkoda, kas raksturīga Itālijas, Spānijas un Francijas virtuvei.

Un kāpēc gan ko šādu neizmantot kā sāļo austiņu pildījumu? Tā tapa sāļās austiņas ar tapenādi.

Nepieciešams:

  • 500 g kārtainā mīkla

Tapenādei:

  • 10 anšovu filejas (var arī aizvietot ar ķilavām)
  • 150 g melnās olīvas
  • 2- 3 ķiploka daiviņas
  • 100 ml eļļa
  • 2 ēd.k. kaperi
  • nelela buntīte svaigi pētersīļi
  • 4 gab. saulē kaltēti tomāti (pēc vēlēšanās)
  • melni melnie pipari
  1. Vidēji smalki sagriež pētersīļus, liek blenderī kopā ar anšoviem, kaperiem, ķiplokiem un sasmalcina. Pievieno melnās olīvas, kaltētos tomātus un eļļu. Sasmalcina blenderī visu viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno melnos piparus.
  2. Sagatavoto pildījumu liek uz kārtainās mīklās plāksnes.
    Austiņu veidošana.  Mīklas garākās malas loka uz iekšu vienu otrai pretī līdz tās satiekas. Parasti sanāk no abām pusēm nolocīt 3 reizes, ik reizi aptuveni 3 cm.
  3. Izveidojušos mīklas ruleti sagriež aptuveni 1,5- 2 cm gabaliņos un liek ledusskapī 15 min atpūsties. Pēc tam kārto uz cepešpannas diezgan lielā attālumā (aptuveni 5 cm vai vairāk) vienu no otras, jo cepšanās laikā tās izpletīsies.
  4. Cep 180 grādos, kamēr ir gaiši brūnas, aptuveni 10-15 min.

* Receptei iedvesmojos no žurnāla “Vkusno i poļezno”

4
160

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.