Kā jau iepriekš solīju- eksperimenti ar austiņām turpinās! Šoreiz sāļās austiņas ar tapenādi. Kas ir tapenāde? Tapenāde ir Provansas virtuvei raksturīgs biezenis no kaperiem, melnajām olīvām un anšoviem olīveļļā. Vienkāršojot – tā ir tādā smērējama mērce, klasiska uzkoda, kas raksturīga Itālijas, Spānijas un Francijas virtuvei.
Un kāpēc gan ko šādu neizmantot kā sāļo austiņu pildījumu? Tā tapa sāļās austiņas ar tapenādi.
Nepieciešams:
- 500 g kārtainā mīkla
Tapenādei:
- 10 anšovu filejas (var arī aizvietot ar ķilavām)
- 150 g melnās olīvas
- 2- 3 ķiploka daiviņas
- 100 ml eļļa
- 2 ēd.k. kaperi
- nelela buntīte svaigi pētersīļi
- 4 gab. saulē kaltēti tomāti (pēc vēlēšanās)
- melni melnie pipari
- Vidēji smalki sagriež pētersīļus, liek blenderī kopā ar anšoviem, kaperiem, ķiplokiem un sasmalcina. Pievieno melnās olīvas, kaltētos tomātus un eļļu. Sasmalcina blenderī visu viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno melnos piparus.
- Sagatavoto pildījumu liek uz kārtainās mīklās plāksnes.
Austiņu veidošana. Mīklas garākās malas loka uz iekšu vienu otrai pretī līdz tās satiekas. Parasti sanāk no abām pusēm nolocīt 3 reizes, ik reizi aptuveni 3 cm. - Izveidojušos mīklas ruleti sagriež aptuveni 1,5- 2 cm gabaliņos un liek ledusskapī 15 min atpūsties. Pēc tam kārto uz cepešpannas diezgan lielā attālumā (aptuveni 5 cm vai vairāk) vienu no otras, jo cepšanās laikā tās izpletīsies.
- Cep 180 grādos, kamēr ir gaiši brūnas, aptuveni 10-15 min.
* Receptei iedvesmojos no žurnāla “Vkusno i poļezno”
4 160