Salāti tiem, kas meklē dažādas garšas nianses un tiem, kam patīk saldā – sāļā salikums. Tātad – vistas, avokado un persiku salāti, kurus ir ļoti viegli pagatavot un kuriem ir dažādas variācijas gadījumos, ja kāds no produktiem nav pieejams. Piemēra, salātos var likt nevis persiku, bet nektarīnu, var mainīt arī mērces sastāvdaļas, likt klāt ķīnas kāpsotu utt.
Kā teikt- šajos vistas salātos ir lieliska iespēja improvizēt! Jo salāti reiz nu ir tāda lieta, kur katrs var izpausties pēc sirds patikas. Un tā es parasti arī daru- improvizēju. Šoreiz man sanāca šāds variants.
Nepieciešams:
- 2 gab. vidējas garšvielās vārīta vistas filejas
- 1 gatavs avokado
- 200 g dažādu salātu mikslis
- 1 persiks
- 10 ķiršu (mazie) tomāti
- mērcei- 3 ēd.k olīveļļa, 1-2 ēd.k. baltā vīna etiķis, 1 ēd.k. ingvera sīrups, sāls, pipari
- Nomazgā salātus, avokado, persiku un tomātus. Sagriež vārīto vistas fileju garenos gabalos. Nomizo un sagriež avokado vidēji lielos gabaliņos. Persiku arī sagriež. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
- Bļodā liek visas sastāvdaļas un mazliet samaisa. Atsevišķā trauciņā samaisa mērces sastāvdaļas, pārlej pāri salātiem un viegli tos samaisa.
124