Maziītes ar kaņeju sviestu un tomātiem – tā ir iespēja dažādot, piemēram, savu brokastu ēdienkarti vai izmantot to kā uzkodas viesībās. Un pagatavošana ir elementāra! Tas ir kaut kas cits nekā ikdienā pierasts – savādākas garšu nianses. Kaņepju sviests kopā ar tomātiem garšo ļoti labi, bet es domāju, ka droši var mēģināt uz maizītes likt arī gurķi, sieru, gaļu utt., kas nu kuram vislabāk garšo.
Tiem, kas nezina, kaņepju sviests ir ļoti vērtīgs un veselīgs produkts. Čaklākie var šo sviestu pagatavot mājās, ja vien ir pieejamas kaņepju sēklas, slinkākie vai aizņemtie – nopirkt tirgū vai veikalā.
Nepieciešams:
- rupjmaize (es izmantoju “Ķelmēnu” maizi)
- kaņepju pavalgs jeb sviests
- tomāti
- garšvielas, piemēram, “Santa Maria” garšvielu maisījums “Persilāde” un/vai zaļumi
- Sagriež maizi, ziež virsū kaņepju sviestu. Liek virsū šķēlītēs sagrieztus tomātus, pārkaisa ar garšvielām un zaļumiem. Un viss! Tieši tik vienkārši.
- Pagaidām īsākā un vienkāršākā receptē visā manā blogā 🙂
336