Daudzi ir pieraduši pie tā, ka ja reiz galdā tiek pasniegti kēksiņi jeb mafini, tad noteikti tiem jābūt saldiem. Tie var būt arī sāļi. Piemēram, mafini ar sieru, vistu un saulē kaltētiem tomātiem. Skeptiķiem un arī visiem pārējiem iesaku izmēģināt šo sāļo kēksiņu recepti, kura ir gaužām vienkārša un ātri pagatavojama.
Pildījuma sastāvdaļas var, protams, mainīt, ņemot vērā to, kas nu kuram labāk garšo – var nelikt gaļu, bet, piemēram, sēnes. Pildījumam paredzētās lietas parasti pievienoju pēc situācijas- ja kaut kas pietrūkst, to nelieku utml. Kolēģiem, radiem un draugiem ļoti garšoja!
Nepieciešams:
Mīklai:
- 250 g milti
- 100 ml olīveļļa
- 2 olas
- 150 ml kefīrs vai paniņas
- 2 tējk. (strīķētas) cepamais pulveris
- naža gals sodas
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. cukurs
Pildījumam:
- 100- 150 g vistas giross vai žāvētas vistas gaļas
- 50 g Parmezāna siers
- 100 g siers (var izmantot tādu, kas garšo, piemēram, Krievijas)
- 4 gabaliņi saulē kaltēti tomāti
- Bļodā sagatavo sauso maisījumu- izsijā miltus, pievieno sodu, cepamo pulveri, sāli, cukuru. Otrā bļodā sakuļ olas ar kefīru vai paniņām, pieliek klāt izkausētu sviestu vai eļļu. Sagriež vistas girosu, tomātus, sarīvē sieru. Visas sagrieztās sastāvdaļas pievieno sausajām sastāvdaļām un vienmērīgi iemaisa. Liek klāt sakultās olas ar sviestu vai eļļu. Masu viegli samaisa, bet pārāk daudz maisīt nevajag. Mīklai jābūt pabiezai.
- Mafinu formā liek papīra formiņas un pilda tajās mīklu gandrīz līdz papīra formiņu malai, bet ne pavisam līdz malām, jo mīkla uzbriedīs (tā, lai sanāk vienāds daudzums mīklas visās formiņās). No šī daudzuma sanāk 12 gab.
- Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 min 190 grādu temperatūrā līdz tie kļūst viegli brūni. Gatavību pārbauda ar kociņu, iedurot to kēksiņā. Ja tas ir sauss, kēksiņš ir gatavs.
Ieteikums! Ja lieto treknu sieru, tad eļļas vai sviesta daudzumu var mazliet samazināt – līdz 50 gramiem.
4
Ēdu šos Lienes mafinus. Mmmmmm! Patiešām, ļoti garšīgi!!! Izlasot recepti sapratu, ka ir arī viegli pagatavojami!
Es vistas vietā liku kaltēto gaļu un drusciņ ķīplokus , sanāca laba uzkoda svētku galdam 🙂