Pildītas pankūkas ar gailenēm

Kur nu rudens bez sēņu ēdieniem! Tāpēc šoreiz piedāvāju pagatavot pildītas pankūkas ar gailenēm. Bet var lietot arī citas sēnes, protams.

Parasti pankūku mīklu taisu bez īpašas sastāvdaļu svēršanas un mērīšanas, kā teikt- “uz aci”. Tāpēc mīklas sastāvdaļas un daudzumi ir aptuveni. Galvenais jāskatās, lai mīkla nebūtu pārāk bieza, lai varētu cept lielās plānās pankūkas. Ja pa biezu, pielej klāt pienu.

Nepieciešams:
Pankūku mīklai:

  • 2 olas
  • puslitrs piens
  • 250- 300 g milti
  • 2 ēd.k. sviests
  • sāls un cukurs pēc garšas

Pildījumam:

  • 400 g  gandrīz apceptas gailenes (šeit domātas jau sasmalcinātas un mazliet paceptas sēnes, kad no sēnēm vairs neizdalās suliņa)
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 – 4 ēd.k. svaigā siera bez piedevām (piemēram, Kārums)
  • sāls un pipari pēc garšas

Sagatavo pankūku mīklu- olu dzeltenumus sajauc ar nedaudz piena (apmēram 100 ml), pievieno kausētu sviestu. Tad pieliek klāt izsijātus miltus, visu rūpīgi sajauc ar putojamo slotiņu. Pievieno sāli un cukuru pēc garšas. Ar putojamo slotiņu vai mikseri mazliet sakuļ olu baltumus un iemaisa mīklā. Ļauj mīklai atpūsties apmēram 10 min.

Gatavo pildījumu. Uz pannas apcep sīki sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, kad tie gandrīz izcepušies, pievieno sēnes. Cep, līdz tās gatavas. Beigās pievieno sāli un piparus pēc garšas. Lai masa labāk turētos, pieliek svaigo sieru. Maisa līdz siers izkusis.

Cep pankūkas un pilda ar gailenēm. Pildījums- apmēram 1-2 ēd.k. katrai pankūkai. Pasniedz ar skābu krējumu.

P.S. Ja ir nepiedegoša pārklājuma panna, tad pankūkas var cept bez pannas ieeļļošanas. No šī mīklas daudzuma sanāk apmēram 12-14 lielās plānās pankūkas, atkarībā no pannas lieluma un pagatavotās mīklas konsistences.

2
7

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *