Savienot saldo garšu ar sāļo man ļoti patīk, tāpēc jau man ilgu laiku gribējās izmēģināt bekonā ceptas dateles ar krēmsieru. Piesātinātais dateles saldums ar bekona sāļumu brīnišķīgi papildina viens otru. Un vidū esošais krēmsiers (vai arī kazas siers) burvīgi papildina kopējo garšas buķeti. Manuprāt, ļoti viegli pagatavojama uzkoda svētkiem, piknikiem un ne tikai.
Šoreiz receptei nav nekādas mērvienības, jo to apjoms var atšķirties. bet es ceru, ka ideja ir saprotama 🙂
Nepieciešams:
- dateles ar vai bez kauliņiem (vēlams pēc iespējas mīkstākas un kvalitatīvas)
- svaigais krēmsiers (var izmantot arī mīksto kazas sieru vai, piemēram, fetas sieru)
- bekons (veikalā var iegādāties sagrieztu plānās un garenās šķēlēs)
- koka zobu bakstāmie vai garāki koka iesmi
- pāris svaiga timiāna zariņi
Ar 100 g bekona pietiks apmēram 20 gab. pildītu dateļu. Bet viss ir atkarīgs no bekona šķēļu garuma un platuma.
- Ja ir iegādātas dateles ar kauliņiem, tad viegli iegriež tās no vienas puses un izņem ārā kauliņu. Vidū pilda krēmsieru vai kazas sieru- katrā datelē liek nepilnu tējkaroti masas. Krēmsiera daudzums ir atkarīgs no dateles lieluma.
- Un līdzenas virsmas (es ņemu virtuves dēlīti) liek bekona šķēles. Ja tās ir garas, tad pārgriež uz pusēm.
- Ņem ar sieru pildīto dateli un ietin bekonā, savienojuma vietu sastiprinot ar zobu bakstāmo kociņu. Bekona šķēli es ņemu dateles platumā. Bekona šķēles garums- apmēram 10 – 12 cm.
- Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 190C grādos apmēram 10 – 15 min vai kamēr bekons ir izcepies gana kraukšķīgs, bet ne apdedzis. Un bekonā ceptas dateles ar krēmsieru ir gatavas! Izņem zobu bakstāmos vai arī noņem nost no iesma. Ja vēlas, pārkaisa ar svaiga timiāna lapiņām.
- Vislabāk garšos siltas vai istabas temperatūrā.
8