It kā pavisam vienkāršs ēdiens – kartupeļu pankūkas, bet ar zila siera mērci, kas padara šo ēdienu neikdienišķu. Kartupeļu pankūkas šajā versijā tiek gatavotas bez jebkādiem papildinājumiem, jo man tā garšo vislabāk- bez olām, piena utml. Vienkārši sarīvēti kartupeļi ar garšvielām.
Kartupeļu masu vēlams nesarīvēt visu uzreiz, jo savādāk tā paliks brūna. Labāk rīvēt pa daļām, lai cepot pankūkas ir smukas un gaiši brūnas.
No receptē norādītajām mērces sastāvdaļām sanāks salīdzinoši neliels mērces daudzums, bet, protams, sastāvdaļas var palielināt, lai pagatavotu lielāku mērces daudzumu.
Nepieciešams:
- 700 g – 1 kg kartupeļi
- 50 g zilais siers
- 100 ml saldais krējums (var aizvietot ar 10% kafijas krējumu)
- 1/2 tējk. rīvēts muskatrieksts, šķipsna melnie pipari
- eļļa- cepšanai
- Nomizo kartupeļus un sarīvē uz rupjās rīves (var arī uz smalkās, ja vēlas blīvākas pankūkas). Pievieno garšvielas. No masas veido nelielas pankūkas, liek uz sakarsētas pannas un cep no abām pusēm gaiši brūnas.
Kartupeļu masai es nepievienoju sāli, tikai mazliet piparus, jo zilā siera mērce ir pietiekami sāļa un pikanta.
- Sagatavo mērci- katliņā ielej saldo krējumu un pieliek klāt nelielos gabalos sasmalcinātu zilo sieru. Pievieno šķipsnu rīvēta muskatrieksta un maltus melnos piparus. Karsē, kamēr siers ir izkusis un- mērce gatava!
- Kartupeļu pankūkas pārlej ar siera mērci. Vienkārši un gardi! 🙂
Ļoti laba ideja ar zilā siera mērci! Izmēģināšu!