Šogad īpaši daudz esmu izmēģinājusi dažādas rabarberu kūku receptes un šī ir vien no tām, kura atbilst tam, kādu kūku meklēju – vienkārši pagatavojama, gaisīga un ļoti garda, ar patīkamo saldā un skābā kontrastu. Vienkāršā rabarberu kūka noteikti manā recepšu krātuvē būs uz palikšanu.
Es to gatavoju apaļā formā, bet to tikpat labi var cept arī kantainā formā. Rabarberu sezonas laiks ir īss, tāpēc nekavējieties un pagatavojiet to jau šodien vai arī rīt! Tiem, kam ir saldētavas, noteikti ieteiktu daļu ražas saglabāt sasaldētā veidā, lai ziemas laikā gatavojot, atcerētos vasaras garšas. Labu apetīti!
Nepieciešams:
- 450 – 500 g rabarberi
- 4 lielas olas
- 240 g milti
- 220 g cukurs + 1 ēd. k. rabarberiem
- 130 ml eļļa (olīveļļa, saulespuķu eļļa vai kāda cita augu eļļa)
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1/2 tējk. soda
- 1 tējk. vaniļas cukurs
- 1/2 – 1 ēd.k. kanēlis vai malts kardamons
- pūdercukurs- dekorēšanai
- Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Liek traukā, pārkaisa ar 1 ēd.k. cukura, lai tie nedaudz atsulojas. Bļodā samaisa miltus ar kanēli, cepamo pulveri un sodu. Ar mikseri olas saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, kamēr masa kļūst krietni gaišāka. Tad, turpinot putot, lēni pielej klāt eļļu. Pievieno sagatavoto miltu maisījumu pa daļām (vēlams 3 daļās), katru reizi miltu maisījumu kārtīgi izmaisot.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē (es izmantoju 26 cm diametra lielu formu), kurai pamats izklāts ar cepamo papīru. Pārber rabarberus (bez sulas, kas radusies atsulojoties) un pārkaisa ar kanēli. Cep 180 C grādos 35 – 45 min vai kamēr vidū iedurts koka iesmiņš ir sauss. Galvenais nepārcept, lai kūka nezaudētu savu sulīgumu!
- Kūkai ļauj formā atdzist. Kad kūka pilnībā atdzisusi, pārkaisa ar pūdercukuru.
Iedvesma: Jo’s Kitchen Larder
15
:)) Nepamanīju, kad jāpievieno vaniļas cukurs.
Izlabots 🙂 Vaniļas cukuru liek kopā ar parasto cukuru
Šī ir visvisgardākā rabarberu kūka, kādu esmu cepusi!
Wow! 🙂 Liels paldies par komplimentu! Tas mani iedvesmo radīt un mēģināt arvien jaunas receptes.