Pufīgā rabarberu un skābā krējuma plātsmaize

Rabarberu sezona ir tad, kad ārā ir silts un iekštelpās pavadītais laiks kļūst arvien īsāks, taču arī rabarberu sezona ir gana īsa, tāpēc cepam rabarberkūkas, kamēr varam! Šī ir vienkārši pagatavojama plātsmaize, kas sava pufīguma un sulīguma dēļ principā ir kā kūka. Šāda kūka būs lielisks cienasts jebkurā piknikā vai ballītē.

P.S. Ja vēlas, kopā ar rabarberiem var pārbērt pāri arī mandeļu skaidiņas.

Nepieciešams:

  • 350 – 380 g rabarberi, sīki sagriezti (aptuveni 200 g liek mīklā, pārējo liek mīklai virsū)
  • 110 g mīksts sviests
  • 380 g milti
  • 320 g cukurs (+ 2 ēd.k. kūkas pārkaisīšanai)
  • 450 g skābais krējums
  • 4 vidējas vai 3 lielas olas
  • 3/4 tējk. sāls
  • 1 tējk. kanēlis
  • 1/2 tējk. soda
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts (var aizvietot ar nepilnu tējkaroti vaniļas cukura)

Svarīga lieta- olām, krējumam, kā arī sviestam, ir jābūt istabas temperatūrā!

  1. Sagatavo sauso sastāvdaļu maisījumu – miltus samaisa kopā ar sodu, sāli un cepamo pulveri. Rabarberus sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā un pārkaisa ar ēdamkaroti cukura, lai nedaudz atsulojas.
  2. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru pāris minūtes, tad pa vienai pieliek olas un saputo. Pievieno vaniļas ekstraktu un samaisa. Masā iemaisa pusi skābā krējuma un samaisa, tad pusi miltus (arī kārtīgi samaisa), tad turpina – atkal skābo krējumu un miltus.
  3. Mīklā iemaisa apmēram 180 -200 g rabarberus bez sulas,. Masu liek formā ar augstām malām (man bija aptuveni 23 x 34 cm ar augstām malām) un vienmērīgi pārkaisa ar pāri palikušajiem rabarberiem, kā arī ar 2 ēd.k. cukura, kas samaisīts kopā ar kanēli.
  4. Cep sakarsētā krāsnī 170C grādos 25 – 35 min vai kamēr koka iesmiņš, iedurts kūkas viducī, ir sauss.
1
11

2 Komentāri

  1. Ance 03/04/2020 at 10:59

    Paldies par recepti. Ļoti garšigs. Tikai mazliet ilgàk pacepu.

    Atbildēt
    1. lienegatavo 10/04/2020 at 09:22

      Ļoti liels prieks garšo! Un drīz jau būs jaunā rabarberu sezona- varēs cept un cept 😀

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *