Šī ir interesanta vistas un rīsu zupa ar citronu. Un vārdu interesants es lietoju pozitīvā nozīmē. Izrādās, ka vistas zupai ļoti labi piestāv citrons! Tas piešķir zupai īpašu garšu.
Kādam varbūt liksies jocīga arī spinātu pievienošana zupai, bet visas sastāvdaļas lieliski sader kopā un viena otru papildina. Un vēl viens lielisks bonuss tā ir ļoti ātri pagatavojama, it īpaši, ja iepriekš ir izvārīta vista.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 2 lielas vārītas vistas filejas (vai atkauloti vistas šķiņķi)
- 1 vidējs sīki sakapāts sīpols
- 1 vidējs sīki sakapāts puravs
- 2 ķiploka daiviņas (smalki sagrieztas vai izspiestas caur ķiplokspiedi)
- 1,5 l vistas buljons
- 200 g saldēti zaļie zirnīši (sezonas laikā- svaigi)
- 70 – 80 g garo graudu rīsi
- 100 g spināti
- 2 – 3 ēd.k. smalki sagrieztu pētersīļi
- ½ citrona miziņa un sula*
- Mazliet eļļas cepšanai
- Sāls un pipari- ja nepieciešams
- Parmezāna vai cits cietais siers – dekorēšanai
- Katlā lej eļļu un uz vidējas uguns sautē sasmalcinātos sīpolu un puravu apmēram 5 min, kamēr tie mīksti. Tad pievieno citrona miziņu, ķiploku un visu vēl sautē apmēram 1 min. Tad pievieno rīsus, buljonu, uzliek katlam vāku un vāra apmēram 5 min, kamēr rīsi pusmīksti.
- Tad pievieno zirnīšus, spinātus, kumosa gabaliņos sagriezto vistas filejas gabaliņus. Un vāra vēl dažas minūtes, kamēr rīsi gandrīz gatavi. Pievieno garšvielas, ja nepieciešams.
- Pirms pašas pasniegšanas pievieno citrona sulu un sagrieztos pētersīļus. Dekorē ar plānām parmezāna siera šķēlītēm.
*Ja izmantojat ēdienos citrona miziņu, tad vislabāk pirkt bioloģiskos. Ja tādi nav pieejami, tad pirms lietošanas citronus noplaucē ar vārošu ūdeni, lai vismaz daļēji likvidētu tās liekās vielas, kas atrodas citrona miziņā.
4 135