Lasi var pagatavot ļoti dažādi, tajā skaitā arī cepeškrāsnī. Bet arī cepeškrāsnī to var pagatavot dažādi – šajā reizē piedāvāju to cept citādāk un tā tapa cepampapīrā cepts lasis ar dārzeņiem.
Šādā veidā gatavota zivs papīrā būtībā sautēsies, kas nodrošina to, ka zivs būs sulīga. Pēc šāda paša principa zivi var pagatavot arī uz grila. Šis nu ir ēdiens, kur varat izpausties – jo pildījums un garšvielas var būt visdažādākās. Galvenais – nepārcepiet zivi, jo tā cepsies ļoti ātri.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 2 laša vai foreles filejas
- ¼ daļa neliels puķkāposta
- ¼ daļa neliela brokoļa
- ½ neliela cukini
- 2- 3 nelieli burkāni
- 1 ķiploka daiviņa
- apmēram 50- 70 g sviests (mīksts)
- dažādu svaigu zaļumu mix – svaigs baziliks, timiāns, pētersīļi, dilles (kopā apmēram 1 ēd.k.)
- mazliet citrona sulas (apmēram ¼ svaigs citrons)
- Sāls, pipari – pēc garšas
- Visu dārzeņus nomazgā, nomizo burkānus un cukini. Cietos dārzeņus (puķkāpostu, burkānus) sagriež nelielos gabaliņos un mazliet pavāra līdz tie pusmīksti.
- Brokoli un cukini liek nelielāmkatlā un pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un patur kādas 10min. Nolej lieko ūdeni un pievieno apvārītos dārzeņus.
- Pieliek smalki sakapātu vai ķiplokspiedē izspiestu ķiploka daiviņu, mazliet sāli un piparus. Visu izmaisa. Mīkstu sviestu sajauc ar zaļumiem, pieliek pavisam mazliet sāli un piparus.
- Paņem cepamo papīru, liek tajā pusi no dārzeņiem, liek virsū laša fileju, pārslaka ar citrona sulu. Tad liek virsū mīksto zaļumu sviestu un sarullē ciet paciņas. Tas jādara šādi – sākumā papīra garākās malas paceļ uz augšu, vidū savienojot, un satin. Tad satin arī sānus, lai veidojas tādas smukas papīra paciņas.
- Cep 200 C grādos apmēram 15 min. Garda un ātri pagatavojama maltīte gatava!
471