Grūbas ir labi pazīstams produkts, bet kura izmantošanas iespējas netiek pietiekami novērtētas. Piedāvājumā gana latviski grūbu un vistas salāti ar granātābolu sēklām, kas patīkami atspirdzina salātus. Ja iepriekšējā dienā izvārīsiet grūbas, tad salātu pagatavošana būs pavisam vienkārša un ātra.
Šie salāti ir vieni no maniem šīs sezonas favorītiem.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 100 g grūbas (iepriekš izmērcētas un izvārītas)
- 1 liels sulīgs ābols
- 1 mazs šalotes sīpols (vai saldais sīpols)
- 1 vārītas vistas fileja
- 1 neliela granātābola sēklas
- 50 g valrieksti
- neliela sauja svaigu pētersīļu
- Mērcei- 50 ml olīveļļa, 2 ēd.k. baltvīna etiķis, mazliet sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
- Bļodā liek grūbas, gabaliņos sagrieztu vistas fileju, ābolu un smalki sagrieztu šalotes sīpolu.
- Pievieno izlobītas granātābola sēklas, sasmalcinātus pētersīļus, kā arī grauzdētus un pēc tam piestā mazliet sasmalcinātus valriekstus.
- Sagatavo mērci- nelielā traukā sajauc visas sastāvdaļas un lej klāt salātiem.
- Visu izmaisa un gatavs!
- Vēlams atstāt salātus mazliet savilkties, tad būs gardāki.
288