Maizītes ar dažāda veida pildījumu ir vienkāršs un sātīgs ēdiens vai uzkoda- atkarīgs no tā, ar ko tā tiek pasniegta. Brusketa ir Itālijā populārs ēdiens, bet latviskojot tās var saukt par grauzdētām maizītēm. Brusketa ar persikiem un burrata sieru ir ārkārtīgi sātīga uzkoda, kur īpašu nozīmi piešķir tieši krēmīgais burrata siers, jo man šķiet, ka tas šāda veida maizēm perfekti piestāv.
Man ļoti patīk dažādos salātos vai citos sāļos ēdienos miksēt klāt dažādus augļus vai ogas, jo tas, manuprāt, ēdienam piešķir citu garšas dimensiju. Šajā receptē ir izmantots grilēts/ apcepts persiks, kas šādā veidā vēl vairāk izceļ savu saldo garšu.
Nepieciešams:
- 2 lielas ciabatas šķēles vai neliela bagete, kas gareniski pārgriezta uz pusēm
- 1 gab. burrata siera bumba
- 1 vidējs tomāts
- 1 paliels persiks
- paliela sauja rukola
- 2 – 4 šķēles prošuto vai cits vītināts šķiņķis
- 1 ēd. k. šķidrs medus
- svaigs baziliks dekorēšanai
- mazliet eļļas cepšanai
- Maizes šķēles no abām pusēm apgrauzdē uz pannas pavisam neliela eļļas daudzumā. Ja izmanto šķērsus pārgrieztu bageti, tad apgrauzdē griezuma pusi.
- Uz tās pašas pannas nedaudz apcep daiviņās sagrieztu persiku no abām pusēm, Bet tikai nedaudz, lai ir nedaudz brūns, bet neizšķīst.
- Uz katras maizes šķēles liek pusi burrata sieru, tad pārliek pāri sauju rukolu. Tad pamīšus kārto nelielās daiviņās sagrieztu tomātu, apcepto persiku un saplucinātus prošuto gabaliņus.
- Pārslaka ar šķidru medu un izdekorē ar svaiga bazilika lapiņām.
- Burvīga uzkoda gatava – labu apetīti!
18