Ābolu kūkas ir dažādas un arī siera kūkas ir dažādas. Tā nu izdomāju pamēģināt tādu recepti, kur apvienojas abu iepriekšminēto kūku elementi. Tātad- ābolu siera kūka ar drumstalām. Jā, man ļoti garšo drumstalas uz kūkās, plātsmaizēm un arī kēksiņiem 😀 Tāpēc tās ir izmantotas arī šajā receptē. Man ļoti garšo šāds salikums un tas ir vēl viens veids, kā nedaudz citādāk baudīt siera kūku rudenīgās noskaņās.
Kā jau visām siera kūkām, arī šai kūkai ir svarīgi to pirms pasniegšanas ļoti labi atdzesēt, tad tā garšos daudz labāk.
Nepieciešams:
- 180 g milti
- 100 g mandeļu milti
- 50 g cukurs
- 1/2 tējk. kanēlis
- 110 g auksts sviests
- 2 ēd.k. auksts ūdens
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1/2 tējk. sāls
Pildījumam:
- 450 g svaigais krēmsiers (istabas temperatūrā)
- 2 lielas olas (istabas temperatūrā)
- 150 g cukurs
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts (vai vaniļas cukurs)
- 1 ēd.k. citrona sula
- 2 lieli āboli (skābi vai saldskābi) – nomizoti un bez serdēm apmēram 400 g
- pūdercukurs pārkaisīšanai
- Sākumā sagatavo drumstalas – bļodā liek abu veidu miltus, pievieno cukuru, kanēli, sāli, cepamo pulveri un samaisa. Tad pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un plucina to ar pirkstiem, iemaisot sauso produktu masā, līdz veidojas viendabīga, slapjām smiltīm līdzīga masa. Tad pievieno aukstu ūdeni un vēlreiz samaisa visu masu. Masai ir jābūt irdenai.
- Izklāj 22 cm diametra metāla cepamās formas (ar noņemamu malu) pamatni ar cepamo papīru. Tad 2/3 no sagatavotajām drumstalām liek formas apakšā, to nedaudz piespiežot, lai veidojas stabila kūkas pamatne.
- Bļodu ar 1/3 drumstalu ieliek ledusskapī – tā būs kūkas virsmai.
- Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180C grādos 10 – 12 min vai kamēr pamatne ir mazliet zeltaini brūna. Izņem izcepto kūkas pamatni ārā no cepeškrāsns un noliek nedaudz atdzist.
- Kamēr tiek gatavota kūkas pamatne, sagatavo pildījumu. Krēmsieru liek bļodā, pievieno cukuru un ar mikseri saputo līdz masa viendabīga (apmēram 5 – 7 min). Tad pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi ieputojot masā. Pievieno vaniļu un citrona sulu. Visu vēlreiz samaisa.
- Uz izceptās pamatnes liek sagatavoto krēmsiera masu. Tai pa virsu vienmērīgi kārtā liek plānās šķēlēs sagrieztus ābolus (bez mizām un serdēm) un pārkaisa ar 1/3 drumstalām, kas tika sagatavotas pašā sākumā.
- Kūku liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180C grādos un cep 45 – 55 min vai kamēr siers kūkai pats vidus vēl nedaudz kustīgs. Ja ir pārtikas termometrs, tad gatavas kūkas vidū ir jābūt 69 – 70C grādi.
- Izņem gatavo kūku ārā no krāsns un pilnībā atdzesē. Tad to liek ledusskapī. Kūka ir OBLIGĀTI jāatdzesē ledusskapī vismaz 3 stundas. Es to atdzesēju nedaudz ilgāk vai biežāk atstāju to atdzesēties visu nakti.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
62