Rabarberu kūkas mēdz būt dažādas. Kad jau ir pietiekami daudz ceptas gana klasiskas rabarberu kūkas, ir laiks eksperimentiem, tāpēc tapa vieglā rabarberu kūka ar mandelēm. Tikai dažas sastāvdaļas, kas ir pievienotas kūkai, dod tai bagātīgāku garšu un mitrāku tekstūru. Piemēram, apelsīns ļoti labi izceļ rabarberu garšu, savukārt mīklai pievienoti mandeļu milti padara šo kūku irdenāku un mitrāku.
Ne velti kūkai ir nosaukums – vieglā rabarberu kūka, jo to patiešām ir ārkārtīgi viegli un ātri pagatavot.
Nepieciešams:
- 150 g rabarberi
- 3 olas
- 160 g mīksts sviests (vismaz istabas temperatūrā)
- 200 g milti
- 80 g mandeļu milti
- 180 g cukurs
- 100 g rikotas siers ( ja tāds nav pieejams, var aizvietot ar biezu skābo krējumu)
- 1,5 tējk. cepamais pulveris
- 1,5 tējk. vaniļas cukurs
- 40 g mandeļu skaidiņas
- 1 mazs apelsīns
- pūdercukurs pārkaisīšanai, ja vēlas
- Olas saputo ar cukuru, vaniļas cukuru līdz masa kļūst gaišāka. Tad iemaisa uz smalkas rīves sarīvētu apelsīna miziņu no 1 apelsīna un svaigi spiestu apelsīnu sulu no 1/2 apelsīna.
- Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, mīkstu sviestu, rikotas sieru (vai skābo krējumu) un mandeļu miltus. Visu samaisa līdz masa viendabīga.
- Tad pieliek smalki sagrieztus rabarberus un vēlreiz visu samaisa.
- Ņem 24 cm diametra cepamo formu, kuras apakšu izklāj ar cepamo papīru, bet malas iesmērē ar sviestu vai citu taukvielu. Liek iekšā sagatavoto mīklu un masu vienmērīgi izlīdzina. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
- Liek 180C grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 – 35 min vai kamēr kūka zeltaini brūna un koka iesmiņš, iedurts kūkā, ir sauss.
- Kūkai ļauj pilnībā atdzist un tad pasniedz. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.
4 889