Marinēti sarkanie sīpoli

Marinēti sarkanie sīpoli ir ātri un vienkārši pagatavojama uzkoda. Tie ir lieliska piedeva kā ceptai gaļai, tā arī salātiem un lieliski garšos arī burgeros vai citās pildītās sviestmaizēs. Nav jābūt nekādam ēst gatavošanas speciālistam, lai iemarinētu sīpolus. Es parasti marinēju sarkanos sīpolus, jo tie ir maigāki, bet droši var izvēlēties arī parastos sīpolus, bet tad garšas nianses gan būs nedaudz citādākas.

Receptē ir minēts salīdzinoši neliels produktu daudzums, bet tās, protams, var palielināt, ja ir lielāks ēdāju skaits. Pikniku sezonā marinētos sīpolus var sagatavot lielākā daudzumā un tad glabāt ledusskapī – stikla burkā ar vāku. Ļoti ērti!

Nepieciešams:
  • 2 – 3 gab. vidēji lieli sarkanie sīpoli (apmēram 300 g nomizoti)
  • 1,5 – 2 tējk. sāls
  • 1,5 – 2 ēd.k. cukurs
  • 40 ml jeb 4 – 5 ēd.k. 9% etiķis (maigākai garšai – ābolu vai baltvīna etiķis)
  • graudu pipari, sinepju sēklas (var likt arī koriandra sēklas)
  •  1 tējk. Vorčesteras (Vusteras) mērce asumam (ja vēlas, bet nav obligāti)
  • apmēram 200 – 250 ml karsts ūdens
  • 0.5 litra burciņa (vēlams, jo tā būs visērtāk un nebūs jāizmanto citi trauki)
  1. Sīpolu nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās 2 – 3 mm šķēlēs, lai veidotos gredzeni vai pusaplīši.
  2. Tālāk ir 2 dažādi varianti, kā marinēt:
    • es visbiežāk marinēšanai izmantoju 0,5 litra burciņu, jo tas ir ļoti ērti (nav jāizmanto citi trauki). Tātad-  burciņā ieber garšvielas, tad sagrieztos sīpolus liek burciņā, ieber tajā sāli un cukuru. Visu pārlej ar etiķi. Tad lej karstu, tikko uzvārītu ūdeni. Burciņai uzliek vāku, burciņu nedaudz sakrata
    • ja burciņas nav, tad sīpolus liek sagrieztajam sīpolu daudzumam piemērotā stikla vai keramikas bļodā – ņemu tādu palielu ar augstām malām (plastmasas bļodas marinēšanai neiesaku izmantot), ber klāt sāli, cukuru un nedaudz saspaida sīpolus ar rokām. Tad pielej etiķi un visu samaisa.
  3. Atstāj marinēties vismaz uz 3 stundām, bet vislabāk uz 6 stundām vai likt marinēties pa nakti ledusskapī. pirms tam trauku vai burciņu, kurā ir ielikt sīpoli, atdzesējot līdz istabas temperatūrai.
  4. Pasniedz pie ceptas gaļas t.sk. šašlika, liek klāt salātos, burgeros vai ēd tāpat. Labu apetīti!
9
8 637

2 Komentāri

  1. Signe Gulbe 21/09/2024 at 17:31

    Cik ilgi var glabāt šādus sīpolus, kad sataisa?

    Atbildēt
    1. lienegatavo 23/09/2024 at 20:54

      Man tie parasti ātri tiek apēsti 🙂 , bet es domāju, ka pāris nedēļas ledusskapī noteikti var turēt, ja ne vairāk.

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.