Kūpinātas makreles krēms

Izcili viegls uzkodas variants, kas gatavots no kūpinātas zivs. Kūpinātas makreles jeb skumbrijas krēms ir ļoti vienkārši pagatavojams un to ēd arī tādi cilvēki, kas zivju ēdienus neēd (es zinu vismaz vienu cilvēku – zivju neēdāju, kas šo ēd, slavē un ir taisījis pats).

Vienīgais laikietilpīgais process ir kūpinātās zivs tīrīšana no asakām un ādas. Pārējais ir burtiski 5 minūšu variants. Krēma pagatavošanai var izmantot arī citas kūpinātas zivis, kas nu kuram ir pieejamas.

Krēmu ēd ar grauzdētu maizi vai kā piedevu dārzeņu ēdieniem.

Nepieciešams:

  • 100 – 150 g auksti kūpināta skumbrija jeb makrele (vai kāda cita auksti kūpināta zivs)
  • 300 – 400 g svaigais krēmsiers (bez piedevām)
  • aptuveni 3 – 4 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
  • šķipsna svaigi malti pipari
  • zaļumi (piemēram, dilles) – ja vēlas
  1. Iztīra kūpināto skumbriju jeb makreli no asakām un noņem ādu.
  2. Bļodā, kurā blendēsiet krēmu, liek svaigo krēmsieru, iztīrīto zivi un masu sablendē.

    Ja vēlas krēmu ar ne pārāk izteiktu zivs garšu, tad masai pievieno tikai 50 – 100 g kūpinātas zivs. Īsāk sakot- gatavošanas laikā krēms ir jāpagaršo.

  3. Blendēšanai var izmantot gan kāta blenderi, gan arī zaļumu smalcinātāju.
  4. Tad pēc garšas pieliek piparus un citrona sulu, ņemot vērā katra garšas kārpiņas un gaumi. Es uz šo masu pieliku apmēram 3 – 4 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas. Bet droši varat regulēt garšu atbilstoši savām garšas kārpiņām.
  5. Ja vēlas, tad masai pieliek klāt sasmalcinātus zaļumus, piemēram, dilles vai arī zaļumus izmanto tikai dekoram.
  6. Sagatavoto kūpinātas makreles krēmu smērē uz grauzdētas (vai arī negrauzdētas) maizes un ēd kā uzkodu viesībās vai vienkārši ikdienas ēdienreizē, piemēram, brokastīs.
2
72

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *