Tieši tik vienkārši – uz pannas sautēti sarkanie kāposti ir lielisks pamatēdiens vai arī kā piedevā zivs vai gaļas ēdieniem. Lai cik arī dīvaina neizklausītos šī recepte, es visiem ieteiktu to vismaz 1 reizi pamēģināt pagatavot, ticiet man, būsiet pārsteigti par gardajām kāposta pārvērtībām.
Sezonas laikā šādi pagatavoti kāposti ir ne tikai garšīgi, bet arī naudas makam draudzīgi. Īsāk sakot – ātri, gardi un lēti.
Nepieciešams:
- apmēram 700 g sarkanais kāposts (1/2 no vidēja izmēra kāpostgalvas)
- 50 ml ābolu etiķis (var izmantot arī baltvīna vai sarkanvīna etiķi. Parastais etiķis šoreiz nederēs! Ja no minētā nekā nav, var mēģināt izlīdzēties ar svaigi spiestu citrona sulu, bet to gan likt klāt pamazām, lai kāposti nav pārāk skābi)
- 1 – 1,5 ēd.k. medus (var likt citu saldinātāju – kļavu sīrupu vai brūno cukuru)
- krietna šķipsna sāls, pipari (vai pēc garšas)
- 1 tējk. sinepju pulveris vai tējk. parastās krievu sinepes (nav obligāti, bet ļoti ieteicams)
- olīveļļa cepšanai
- Uz sakarsētas pannas lej eļļu un liek smalki sagrieztu kāpostu. Sautē uz vidējas liesmas apmēram 5 – 7 min ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.
- Tad pievieno ābolu etiķi (vai kādu citu etiķa veidu, kas minēts receptē) un turpina sautēt vēl pāris minūtes. Pievieno medu vai kādu citu saldinātāju un garšvielas – sāli, piparus un sinepju pulveri. Visu samaisa un turpina sautēt uz nelielas uguns (apmēram 10 min), kamēr kāposti kļuvuši mīkstāki.
- Nepieciešamības gadījumā pieregulē garšas ar sāli, pipariem un/vai medu.
- Obligāti ļauj nedaudz pastāvēt vismaz 5 min, lai garšas labāk “savelkas” savā starpā.
- Ēd kā piedevu pie pamatēdiena vai vienus pašus, jo ir garšīgi 🙂
3 143