Rozā vafeles

Vafeles ir burvīgs izgudrojums, jo tās var gatavot kā saldas, tā arī sāļas uzkodas. Klasiski tās ir gaiši brūnas, bet pievienojot šo to klāt, krāsa mainīsies. Šajā gadījumā piedāvāju pagatavot rozā vafeles. Rozā krāsa tiek iegūta no bietēm, tātad pilnīga dabīga. Tas ir lielisks veids, kā it kā ierastu lietu padarīt mazliet savādāku. Tikpat labi vafelēm var likt klāt sasmalcinātus spinātus, tad iegūsiet vafeles zaļā krāsā.

Uzreiz saku, ka šī ir super slinkā recepte, jo vafeles tiek gatavotas no “Dobeles Dzirnavnieka” vafeļu maisījuma. Noderēs gadījumos, ja gatavošanas vietā nav svaru vai arī vienkārši nav vaļas meklēt recepti.

Nepieciešams:

  • 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” vafeļu maisījuma
  • 150 g ļoti mīksts sviests
  • 290 ml jeb pusotra glāze biešu sulas (to vari iegūt vairākos veidos – izspiest sulas spiedē, sarīvēt uz smalkas rīves apmēram 2 – 3 vidējas bietes un tad ar rokām izspiest šķidrumu vai arī pavisam vienkārši – iegādāties veikalā jau gatavu biešu sulu).
  1. Ieber “Dobeles dzirnavnieka” vafeļu maisījumu traukā, pievieno sviestu un biešu sulu un ar mikseri saputo viendabīgas konsistences mīklu, kuru atstāj uzbriest 10 – 15 minūtes.
  2. Uz sakarsētas vafeļu pannas lej nedaudz mīklas un cep plānās vafeles.
  3. No siltām vafelēm var veidot tūtiņas vai arī atstāt tāpat – apaļas, kā man. Ja vēlas, tad vafeles var pildīt ar vārītu iebiezināto pienu, saldējumu vai putukrējumu. Labu apetīti!
9
471

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.