Lakšu sviests

Kamēr vēl ir pieejami lakši, būtu grēks neizmantot šo lielisko augu dažādos ēdienos. Jau vairākus gadus no tiem gatavoju pesto un ēdu svaigus, cik vien varu, bet tad izdomāju, ka varētu dažādot to pielietojumu. Ienāca prātā – kāpēc gan ne lakšu sviests? Lakšu maigā ķiploku garša pat vienkāršu maizes šķēli padarīs par gardu uzkodu.

Ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojams un, ja glabāsiet sviestu saldētavā, tad šis gardais sviests priecēs jūs krietni ilgāku laiku nekā tad, ja glabāsiet to ledusskapī.

P.S. Pēc šāda principa var sagatavot zaļo sviestu arī ar citiem pieejamiem zaļumiem, piemēram, svaigu baziliku, pētersīļiem, timiānu vai rozmarīnu.

Nepieciešams:

  • 200 g mīksts sviests
  • 10 – 15 lakšu lapiņas (var likt arī vairāk, tas pašiem jāskatās, cik intensīvu garšu vēlaties)
  • maza šķipsna sāls (ja vēlas)
  1. Lakšus ļoti sīki sakapā ar nazi vai virtuves kombainā. Tad iemaisa to ļoti mīkstā sviestā un pieliek šķipsnu sāls. Visu kārtīgi izmaisa.
  2. Tad masu liek uz cepamā vai pergamenta papīra tādā kā “desiņā”, cieši satin un liek ledusskapī vai saldētavā, lai sacietē.
  3. Noderēs gan sviestmaizēm, gan gardām bagetēm, gan arī zivju, dārzeņu sacepumiem.
8
1 385

1 Komentārs

  1. Pingback: Krāsnī ceptas bagetes ar zaļumu sviestu - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.