Grilēšanas sezonai noteikti piestāv un jums noderēs šis vienkārši pagatavojamais ēdiens – vistas iesmiņi ar dārzeņiem. Bet tad, kad dārza svētku un grilēšanas sezona būs pagājusi, vistas iesmiņus pilnīgi droši var pagatavot cepeškrāsnī – sanāks tikpat gardi. Viens un divi (jeb divi vienā -gaļa un dārzeņi) būs gatavi vienā piegājienā.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 4 vistas šķiņķi bez kaula
- 1 sarkana paprika
- 1 dzeltena paprika
- 1 sarkanais sīpols
- Marināde: 1 ēd.k. medus, 4 ēd.k. sojas mērces, 1 ēd.k. eļļas, 1 liela ķiploka galviņa, šķipsna maltu melno piparu
- Koka iesmiņus ieliek ūdenī mērcēties uz 15- 20 min.
- Vistu sagriež vidēji lielos gabalos, liek bļodā, pārlej ar marinādi, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēs uz vismaz 30 min (bet vislabāk uz 2 stundām).
- Kad vista gatava uz koka iesmiņiem pamīšus liek vistas gaļu un vidēji lielos gabalos sagrieztu papriku un sīpolu. Liek 200C grādu sakarsētā cepeškrāsnī vai grilēšanas sezonā – uz grila un cep apmēram 20 – 30 min vai kamēr vistas gaļa ir gatava.
1 225
Laikam nevis ķiploka galviņa, bet ķiploka daiviņa.
Nē, nekādas kļūdas nav. Marinādē es lieku daudz ķiploka šajā gadījumā veselu ķiploka galviņu 😉