Olu kultenis ir mans tipiskais brokastu ēdiens, kas man visvairāk asociējas ar manas bērnības brīvdienu rītiem. Olu kultenis ir pagatavojams pavisam vienkārši un ātri.
Gatavu var pārkaisīt ne tikai ar svaigiem lociņiem, bet arī ar zaļumu dīgstiem. Receptē norādītais daudzums paredzēts 1 vai 2 cilvēkiem, atkarībā no individuālās ēstgribas 🙂
Proporcijas var mainīt, pieņemot, ka uz 1 vidēju olu ir jāņem apmēram 60 ml piena.
Nepieciešams:
- 3 olas
- 180 ml piens
- škipsna sāls
- svaigi lociņi un rozā pipari – pārkaisīšanai
- pavisam nedaudz eļļas cepšanai
- Olas bļodā sakuļ ar dakšiņu. Pielej pienu, visu sakuļ. Pieliek šķipsnu sāls un samaisa. Uz sakarsētas pannas (es izmantoju Delimano Stone Legend pannu, kuras īpašai virsmai nav nepieciešamas daudz taukvielas, tāpēc tās izmantoju pavisam minimāli) lej eļļu un tad lej virsū olu un piena maisījumu.
- Uguni nogriež mazāku par vidējo un cep, ik pa laikam maisot ar koka lāpstiņu gar pannas malām uz vidu. Maisa, kamēr masa ir izveidojusies par tādiem kā gabaliņiem.
- Pasniedz ar pārkaisītiem lociņiem un pipariem.
573