Vēl viens interesants (šī vārda labākajā nozīmē) veids kā pagatavot spageti – ar sojas mērci un garnelēm. Tas ir mazliet austrumnieciskā gaumē. Lieliskas ātrās vakariņas steidzīgiem darba dienu vakariem. Vienmēr jau nav jāēd spageti tikai ar gaļu vai gaļas mērci, dažreiz var arī ar garnelēm. Pamēģiniet!
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 200 g spageti
- 4 ēd.k. sojas mērces
- 2 – 3 vidējas ķiploka daiviņas (sīki sasmalcinātas vai izspiestas caur ķiplokspiedi)
- neliela sauja sīpolloku
- 1 neliels čili pipars
- 1 – 2 tējk. rīsu etiķa (var aizstāt ar baltvīna etiķi)
- 1 – 2 tējk. cukurs
- 2 – 3 ēd.k. rapšu eļļas
- 2 – 3 tējk. sezama eļļas (es izmantoju grauzdētu sezama sēklu eļļu)
- 100 – 150 g garneles (izmantoju Oscarfish produkciju)
- Eļļa cepšanai
- Liek vārīties spageti (skatīties instrukciju uz paciņas). Kamēr tie vārās, bļodā lej sojas mērci, ķiplokus, cukuru, etiķi, abas eļļas. Visu samaisa. Es parasti šo mērci gatavoju pēc sajūtām, tāpēc droši varat eksperimentēt ar mērces sastāvdaļu proporcijām, lai iegūtu tieši tādu, kāda jums garšo.Mērci pievieno gataviem spageti un visu izmaisa.
- Sakarsētā pannā uz vidējas uguns cep sasmalcinātu čili apmēram 30 sekundes, tad pieliek garneles un, visu laiku maisot, apcep tās maksimums 30 sekundes (tikai tik daudz, lai garneles būtu siltas).
- Gataviem spageti pievieno garneles un sagrieztos lociņus un vēlreiz visu samaisa.
- Pasniedz uzreiz un ēd siltus, protams.
418