Ja esat iecienījuši pastas jeb makaronu ēdienus, tad ik pa laikam ir vērts atrast jaunus veidus, lai padarītu ēdienreizes dažādākas. Šis pastas/ makaronu ēdiens ir ļoti vienkāršs, gards un sātīgs- piemērots vēsākiem rudens vakariem vai pēc kārtīgas rudens talkas. Bet, protams, to var ēst jebkad – kad vien vēlaties, īpaši ja garšo pasta. Tātad – penne ar saulē kaltētiem tomātiem, vistu un spinātiem.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve” un Delimano jauno cepampannu kolekciju Stone Legend
Nepieciešams:
- 250 g penne makaroni
- 2 – 3 atkauloti vistas šķiņķi
- 100 ml piens
- 100 ml saldais krējums
- 50- 100 g labi kūstoša siera (es šoreiz izmantoju Holandes sieru)
- 2 ķiploka daiviņas
- 3 lielas saujas spinātu
- 50- 100 g saulē kaltēti tomāti eļļā
- ½ – 1 tējk. kūpinātas saldās paprikas (var lietot arī parastu paprikas pulveri)
- Sāls, pipari- pēc garšas
- Olīveļļa- cepšana
- Sakarsētā pannā (es izmantoju Delimano Stone Legend pannu, kuras īpašai virsmai nav nepieciešamas daudz taukvielas, tāpēc tās izmantoju pavisam minimāli) uz vidējas uguns apcep sasmalcinātus ķiplokus, gabaliņos sagrieztu vistu, pievieno 1 ēd.k. eļļu no kaltētajiem tomātiem un pievieno arī pašus kaltētos tomātus (smalki sagrieztus) un paprikas pulveri. Cep, kamēr vista ir gatava.
- Pielej pienu, saldo krējumu, sarīvētu sieru un visu izmaisa. Pēc garšas pieber sāli un piparus.
- Pievieno iepriekš sālsūdenī novārītus makaronus un visu izmaisa.
- Tad pannā liek spinātus, uzliek vāku un uz mazas uguns sautē dažas minūtes, tad visu izmaisa un pasniedz.
1 136