Sātīgā spāņu kartupeļu tortilla

Spāņu kartupeļu tortilla jeb vienkāršāk sakot, omlete ir ļoti sātīgs ēdiens. Parasti omleti ēd brokastīs, bet, manuprāt, šis ēdiens ir tik sātīgs, ka derēs arī kā vakariņas.

Pamatsastāvdaļas ir pavisam vienkāršas – kartupeļi, olas un sīpols. Ja negaršo sīpoli, tos var arī nelikt klāt, jo dažādos Spānijas reģionus to gatavo bez sīpoliem. Tā ir klasiska recepte, kas derēs arī veģetāriešiem, bet ja vēlaties omleti padarīt mazliet interesantāku vai sātīgāku, varat pievienot apceptu bekonu, kaltētus tomātus vai papriku.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve” un Delimano Stone legend pannu

Nepieciešams:

  • 4 vidēji kartupeļi
  • 1 vidējs sīpols
  • 5- 6 vidēja izmēra olas
  • ½ tējk. jūras sāls vai pēc garšas
  • ½ tējk. svaigi malti pipari
  • Papildus varat pievienot- mazliet cieto sieru, saceptu bekonu, kaltētus tomātus, papriku.
  • Zaļumi- pārkaisīšanai
  • Olīveļļa- cepšanai
  1. Nomizo kartupeļus un sagriež plānās šķēlēs. Uz sakarsētas pannas (es izmantoju Delimano Stone Legend pannu) lej eļļu un uz vidējas uguns cep kartupeļus ik pa laikam tos uzmanīgi apmaisot līdz tie mīksti, bet vēl nejūk kopā. Ar putu karoti noņem kartupeļus no pannas un liek tos bļodā. Mazliet nosusina lieko eļļu ar papīra dvieli.
  2. Tad uz tās pašas pannas (uz mazas uguns) apcep uz pusēm pārgrieztu un plānās šķēlēs sasmalcinātu sīpolu līdz tas zeltains un mīksts. Ar to pašu putu karoti noņem no pannas un pievieno kartupeļiem.
  3. Citā bļodā sakuļ olas ar sāli un pipariem. Pievieno saceptajiem kartupeļiem un visu uzmanīgi samaisa. Uz pannas lej eļļu, kārtīgi uzkarsē un tad liek uz pannas sagatavoto maisījumu, vienmērīgi to izlīdzinot pa visu pannu.
  4. Cep uz mazas uguns, līdz omlete ir gandrīz izcepusies (pannas vidū vēl var mazliet šķidrs). Vajag pieskatīt, lai omlete nepiedeg, jo tas var notikt ļoti ātri. Pakustinot pannu, omletei viegli jākustas pa pannu, kas ir svarīgi, lai veiktu nākamo soli- omlete ir jāapgriež uz otru pusi. To var izdarīt šādi- paņem lielu, plakanu šķīvi, uzliek uz pannas un ar veiklu kustību pannu apgriež otrādi un omlete būs uz šķīvja. Tad to uzmanīgi liek atpakaļ pannā un cep apmēram 3 – 5 minūtes.
  5. Svarīgi nepārcept, lai omlete nebūtu sausa. Pirms griešanas un pasniegšanas apmēram 10 minūtes atdzesē. Labi garšos arī auksta.
7
169

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.