Salātus ēd ne tikai vasarā, bet arī ziemā, tikai mazliet savādākus, priekšroku dodot tiem produktiem, kas ir pieejami šajā laikā, piemēram, dažādiem sakņu dārzeņiem. Slepenā vistas salātu sastāvdaļa ir marinēti sarkanie sīpoli, kas man ārkārtīgi garšo un es tos ēdu tāpat vien.
Kūpinātas vistas salāti ar magoņu sēkliņu mērci ir lieliskas vakariņas vai arī noderēs jebkurā ballītē. Lai salāti būtu interesantāki, tiem pievienoju jogurta un skāba krējuma mērci ar magoņu sēkliņām. Ar garšvielām – kā parasti- varat improvizēt.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”.
Nepieciešams:
- 300 g kūpinātas vistas (piemēram, vistas giross)
- 1 pavisam neliels Ķīnas kāposts
- 1 liels ābols
- 1 vidējs sarkanais sīpols
- 10 ķiršu tomātiņi
- Mērcei – 3 ēd.k. bezpiedevu jogurts, 6 – 8 ēd.k. skābais krējums, 2- 3 tējk. Dižonas sinepes, mazliet sāls un svaigi malti pipari, kā arī 2 tējk. magoņu sēkliņas
- Marinādei- 150 ml ūdens, 50 ml baltvīna etiķis (var arī parasto), 2 tējk. brūnais cukurs, 3 smaržīgie pipari.
- Vispirms sagatavo marinādi. Katliņā ielej ūdeni un etiķi, pievieno cukuru, smaržīgos piparus un uzvāra. Karstā marinādē ieber plānās ripiņās sagrieztu sīpolu un atstāj uz 15 – 20 min.
- Sagatavo mērci – sajauc visas mērces sastāvdaļas.
- Sagriež nelielos gabaliņos vistu, ābolu, kā arī kāpostu un 4 daļās sagrieztus tomātus. Visu ber bļodā, pievieno iemarinētos sīpolus un sajauc ar sagatavoto mērci. Gatavs!
281