Ābolu laikā iederas visdažādākie ābolu ēdieni. Īpaši bieži ābolus izmanto desertos un kūkās. Piedāvāju pagatavot pavisam vienkāršu ābolu gardumu, kuras esmu nosaukusi par apaļām ābolu kūciņām “Rozītes”, jo formas dēļ tās atgādina puķes. Pagatavot šādu skaistumu ir pavisam vienkārši. Skatiet tālāk recepti.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 400 g kārtainā mīkla (bez rauga)
- 5- 6 vidēji āboli (vizuāli labāk būs tādi, kuriem ir sarkana miziņa)
- apmēram 100 g brūnais cukurs vai 50 g šķidrs medus
- mazliet kanēļa- pārkaisīšanai
- 1 sauja sasmalcinātu riekstu (ja vēlas)
- pūdercukurs- dekorēšanai
- Ābolus sagriež plānās šķēlītēs (es tos nemizoju, lai ir smuki sarkana maliņa). Liek bļodā un pārlej ar vārošu ūdeni. Patur ūdenī apmēram kādas 10 min. līdz ābolu šķēlītes kļūst mīkstas, bet ne izšķīdušas. Ņem ārā un liek sietā notecēties. Atdzesē.
- Ņem kārtaino mīklu (es izmantoju tādu, kur iepakojumā ir 4 plāksnes), izrullē mazliet plānāk, pārkaisa ar cukuru, riekstiem un kanēli, sagriež garenās, apmēram 4 cm platās loksnēs. Uz sagatavotās mīklas loksnes augšējās daļas liek virsū sagatavotās ābolu šķēlītes visā loksnes garumā vienu pie otras tā, lai katra nākamā ābolu šķēlīte nedaudz pārklāt iepriekšējo. Šķēlītes liek ar apaļo pusi jeb miziņu uz augšu, uzloka apakšējo mīklas daļu virsū ābolu šķēlītēm un tin mīklu rullītī.
- Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 210 C grādos apmēram 10 – 15 min vai kamēr maizītes ir gaiši brūnas.
- Pasniedz atdzesētas, pārkaisītas ar pūdercukuru.
470