Katru reizi ar lielu prieku izmēģinu dažādus jaunus reņģu pagatavošanas veidus, lai parādītu, ka šī, it kā niecīgā zivs, var būt lielisks ēdiens ikviena gardēža galdā. Tāpēc gatavoju viegli marinētas ceptas reņģes.
Parasti reņģes iesākumā tiek apceptas un tad marinētas, piemēram, tomātu marinādē. Šoreiz es piedāvāju ačgārno variantu – sākumā mazliet iemarinēt reņģes un tad tās apcept.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- apmēram 1 kg svaigas reņģes
- 2 laimi
- 2 lieli citroni
- pa saujai svaiga timiāna un svaigu pētersīļu
- 1 ēd. k. svaigs ingvers
- 3 – 4 ķiploku daiviņas
- 3 – 4 ēd. k. sojas mērces (labāk ņemt gaišo)
- eļļa cepšanai
- panēšanai- milti un kaltēts timiāns
- Sagatavo marinādi – bļodā liek smalki sarīvētu ingveru, sasmalcinātus svaigos zaļumus, ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus, sojas mērci, kā arī laima un citrona sulu. Visu izmaisa.
- Marinādē liek iztīrītas reņģes, visu izmaisa, lai zivis būtu pilnībā pārklātas ar marinādi un liek vismaz uz stundu vai divām ledusskapī marinēties (var atstāt arī ilgāk, jo tad būs izteiksmīgāka garša).
- Pirms cepšanas reņģes apviļā miltos, kuram pievienots nedaudz kaltēta timiāna un cep sakarsētā eļļa, kamēr brūnas. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.
- Pasniedz pārkaisītas ar svaigiem zaļumiem.
674