Nekas nevar būt gardāks par kartupeļiem, burkāniem, zirnīšiem un citiem dārzeņiem, kas ir izauguši tepat Latvijā un iespējams pašu dārzā. Klasiska sezonas dārzeņu zupa ar kausēto sieru. Ko ļoti līdzīgu diezgan bieži ēdu bērnībā, tikai kausētā siera vietā tika likts piens.
Svinam rudens ražas laiku!
* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 2 burkāni
- 1 vidējs puķkāposts
- 300 – 400 g zaļie zirnīši
- 200 g sviesta pupiņas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 neliels fenhelis
- 2 litrs dārzeņu buljona
- 300 – 400 g kausētais siers
- eļļa cepšanai
- sāls un pipari pēc garšas
- Sakarsētā eļļā (katlā) apcep vidēji smalki sagrieztu fenheli. Kad fenhelis gandrīz mīksts, pievieno sagrieztu ķiploku un visu mazliet pacep. Pievieno buljonu.
- Kad buljons sāk vārīties, pievieno šķēlītēs sagrieztus burkānus, pavāra 5 minūtes, un tad ik pēc 5 min. pēc kārtas pievieno pārējos dārzeņus- zirņus, nelielos gabalos sagrieztas sviesta pupiņas, puķkāpostus.
- Kad visi dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno kausēto sieru, visu vēl pavisam mazliet pavāra un gatavs! Dekorē ar zaļumiem.
367