Bezgala gardi un sātīgi salāti, ko nodrošina tik vērtīgās lēcas (salātiem labāk izmantot tādas, kas vāroties neizšķīst), gan arī kraukšķīgais sezama sēklās panētais siers. Sieru var izmantot visdažādāko- ja gribas lai ceptā siera iekšpuse būtu sakususi, tad jāizvēlas labāk kūstošs siers, ja nē, tad derēs jebkurš no svaigajiem sieriem. Laba izvēle launagam vai vieglām vakariņām.
* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 100 g brūnās vai zaļās lēcas
- 200 g svaigais siers (piemēram, tējas siers, Talsu ritulis vai jebkurš tāda veida siers, bet var ņemt arī citu, piemēram, Holandes sieru)
- sauja ledus salāti
- 10 – 15 ķiršu tomāti (sarkani un dzelteni)
- ½ sarkanais sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- Mērcei: 5 ēd.k olīveļļa, 3 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas, sāls, pipari
- Siera panēšanai- rīvmaize, sezama sēklas, 1 ola, garšvielas, piemēram, kaltēts oregano, kā arī sāls, pipari mazliet
- Uzvāra lēcas tā, lai tās būtu mīkstas, bet ne izšķīdušas. Sieru sagriež nelielās, bet ne pārāk plānās šķēlēs. Apviļā sakultā olā, tad rīvmaizē, tad vēlreiz olā un tad sezama sēklās. Liek uz labi sakarsētas pannas (uzlej arī mazliet eļļu) un cep no abām pusēm gaiši brūnu. Atliek malā.
- Traukā liek ķiršu tomātus, kas pārgriezti uz pusēm, smalkās šķēlītēs sagrieztu sīpolu, ļoti smalki sasmalcinātu ķiploku, lēcas un pieliek klāt sagatavoto mērci. Visu izmaisa. Tad salātos iemaisa ledus salātus. Viegli samaisa. Katrai porcijai liek virsū panēto sieru.
259
cik porcijas tur sanāk?
No šī daudzuma sanāks 2 vidēja izmēra porcijas
Es tieši neesen uzsāku diētu, un šie salāti ļoti labi iederēsies manā jaunā ēdienu plānā, paldies par šo recepti!
O jā- lēcas ir vērtīgs produkts! 😉 Lai veicas sasniegt iecerētos mērķus!