Ir neskaitāmi daudz recepšu, kurās tiek izmantoti spageti. Šoreiz gatavoju spageti ar zemesriekstu sviesta mērci. Šīs varbūt ir tāda neierastāka recepte, jo tik ierastajiem spageti ir pievienota klāt zemesriekstu sviesta mērce.
Bet ir vērts pamēģināt, jo pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs! Ja vēlas nelieku pikantumu, tad ēdienam var pievienot kaperus. Receptē ir izmantots Latvijā ražots zemesriekstu sviests, kuram nav pievienoti konservanti.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 200 – 250 g spageti makaroni
Mērcei:
- 2- 3 ēd.k. zemesriekstu sviests (bez cukura)
- 1 tējk. medus
- 2- 3 tējk. sojas mērce
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 neliels čili pipars
- 2 ķiploku daiviņas
- kaperi un zaļumi dekorēšanai- ja vēlas
- Izvāra spageti, ņemot vērā uz paciņas norādīto laiku.
- Kamēr tie vārās, gatavo mērci- sajauc visas mērces sastāvdaļas.
- Kad spageti ir gatavi, ņem apmēram 100- 150 ml no ūdens, kurā vārījās spageti, pievieno mērcei. Izmaisa līdz veidojas viendabīga mērce.
- Gatavo mērci iemaisa spageti. Pasniedz, pārkaisītus ar kaperiem un zaļumiem.
170