Nosaukumā ir pateikta ēdiena būtība, tikai citā valodā – tas ir pikants čili sautējums ar gaļu jeb chili con carne. Vienkārši pagatavojams un sātīgs, vēsam laikam piemērots ēdiens. Un tas ir arī pietiekami pikants, taču ne pārāk, tā kā asāku ēdienu cienītāji ēdienu var likt vairāk kajenas piparus vai čili pulveri.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 500 g malta liellopu gaļa
- 2 vidēji selerijas kāti
- 1 liela sarkanā paprika
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 1 vidējs sīpols
- 1 sarkanais čili pipars
- 800 g tomāti savā sulā
- 400 g vārītas pupiņas (vēlams tumšās)
- 1 tējk. kumīns (sasmalcināts)
- Šķipsna kakao
- Šķipsna malts kanālis
- 1 tējk. Vorčesteras mērce
- sāls un svaigi malti pipari
- svaigi pētersīļi- pārkaisīšanai
- olīveļļa cepšanai
- Uz sakarsētas pannas (uz vidējas uguns) apcep sīki sagrieztus sīpolus līdz tie caurspīdīgi, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un smalki sagrieztu čili piparu. Visu maisos cep nepilnu minūti, tad pievieno garšvielas- kakao, kanēli, kumīnu un visu samaisa.
- Tad pievieno sagrieztos dārzeņus un cep apmēram 5 min.
- Pievieno malto gaļu un maisot to apcep, kamēr tā no visām pusēm brūna. Liek klāt tomātus, visu izmaisa un uz mazas uguns sautē apmēram stundu (pannas vāku uzliek tā pa pusei virsū).
- Kad viss stundu ir sautējies, tad pievieno pupiņas, sāli, piparus pēc garšas un visu sautē vēl kādas 10 minūtes. Atstāj vismaz 20 min. ievilkties.
169