Cepta karpa ar citronu, laimu un zaļumiem

Daudziem, Jauno gadu sagaidot, kā tradīcija ir pildītas zivs pagatavošana. Ir daudz recepšu, kur karpas pildīšanai tiek izmantota majonēze un citas treknas lietas, tāpēc es piedāvāju pagatavot ceptu pildītu karpu ar citronu un zaļumiem, kas, pirmkārt, ir daudz veselīgāk, bet, otrkārt, tā patiešām izdosies ikvienam, jo pagatavošana ir pavisam elementāra.

Un kā bonuss – būs daudz zvīņas (naudas) maciņā 🙂

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 1 – 1,5 kg svaiga karpa
  • 1 – 2 citroni
  • 1 laims
  • 2 daiviņas ķiploka
  • sāls un svaigi malti pipari
  • dažādi zaļumi pēc izvēles vai iespējām- es izmantoju buntīti svaiga bazilika, 1 rozmarīna un 2 timiāna zariņus
  1. Iztīra karpu. Noskalo un nosusina. Ierīvē no iekšpuses un ārpuses ar sāli (apmēram 1 ēd.k.) un pipariem. Pusi citrona un veselu laimu sagriež šķēlītēs.
  2. Zivs augšpusē iegriež šķērsām tādas kā kabatiņas, kurās citrona un laima šķēlītes. Pāri palikušo citronu un laimu sagriež mazākos gabaliņos. Zivs vēderā liek saplucinātu baziliku (var likt arī ar visiem kātiņiem), rozmarīnu, timiānu un sagrieztos citrusaugļus, kā arī šķēlītēs sagrieztas ķiploka daiviņas.
  3. Zivi liek folijā un pirms cepšanas vēl pārlaista ar pāri palikušās citrona pusītes sulu, to saspiežot.
  4. Tad zivi pilnībā ietin folijā un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 -40 minūtes līdz zivs gatava (zivs gaļa viegli atdalās no asakām).
    karpa2
2
5

2 Komentāri

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *