Pildīti vistas šķiņķīši ar bekonu un krāsnī ceptiem bumbieriem

Gardi pildīti vistas šķiņķīši, kas iederēsies gan ikdienas ēdienreizēs, gan arī svētkos. Pievienotais bekons vistas gaļai piedod tādu patīkamu garšu un neļauj gaļai kļūt sausai.

Un, lai jūs nemulsina ceptie bumbieri – šis auglis perfekti iederas pie vistas gaļas ēdiena. Es sākumā arī minstinājos likt vai nelikt, bet kas to būtu domājis, ka bumbieri var tik labi garšo arī ar gaļu. Pamēģiniet!

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 8 vistas šķiņķīši (atkauloti un bez ādas)
  • 200 g bekons
  • 1 neliels vārīts burkāns
  • sauja svaiga bazilika vai bazilika pesto
  • 120- 150 g Mozarella siers (var likt arī citus labi kūstošus sierus)
  • 4 bumbieri
  • 50- 70 g sviests
  • daži svaiga timiāna zariņi
  • sāls, svaigi malti pipari
  1. Šķiņķīšus liek uz līdzenas virsmas, uzber mazliet sāli un piparus. Liek svaigu baziliku vai bazilika pesto (vienmērīgi izlīdzina), tad liek nelielos stienīšos sagrieztu burkānu un sieru. Sarullē. Rullīti ietin plānā bekona šķēlītē. Visu rūpīgi notin ar cepšanai paredzētu diegu vai arī sastiprina kopā ar maziem kociņiem, piemēram, zobu bakstāmiem.
  2. Liek uz cepamās plāts. Blakus liek uz pusēm sagrieztus bumbierus, kas pārkaisīti ar svaigi maltiem pipariem. Uz plāts blakus bumbieriem un vistas šķiņķīšiem liek svaigu timiānu. Uz katras bumbiera pusītes uzliek nelielu piciņu sviesta.
  3. Cep 180 grādos apmēram 20- 30 min., kamēr vista gatava un bumbieri mīksti.
5
103

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *