Sākoties aukstākam laikam arī ēdienkartē ir vēlēšanās iekļaut kaut ko sātīgāku un sildošāku. Šis ir vienkārši pagatavojams pastas (jeb kā agrāk teica- makaronu) sacepums ar rudens karali- ķirbi. Šim ēdienam es sāli nepievienoju, jo man pietiek ar to sāļumu, ko dod tādas sastāvdaļas kā Parmezāna siers, saulē kaltēti tomāti un mazsālīta rikota.
* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 180- 200 g pasta (farfalle- izskatās kā bantītes vai taurentiņi, bet var lietot arī citus)
- 400- 500 g ķirbju biezenis*
- 200 rikotas siers
- 1 liela ola
- 100- 150 g bezpiedevu jogurts
- 50 g Indijas vai kādi citi rieksti
- 4-6 gab. saulē kalēti tomāti
- sauja svaiga bazilika
- 2 lielas daiviņas ķiploku
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 70 g Parmezāna siers (vai cits cietais siers)
- Pa šķipsnai no katra- svaigi malti melnie pipari, malts ingvers un svaigi rīvēts muskatrieksts
- Pastu izvāra gandrīz gatavu t.i. apmēram par 4-5 minūtēm mazāk nekā rakstīts uz paciņas. Pastu noskalo un pārlej ar olīveļļu un visu izmaisa. Atstāj atdzist.
- Kamēr tiek gatavota pasta, bļodā samaisa ķirbju biezeni, rikotu, jogurtu, olu un visu samaisa. Pievieno garšvielas, sīki sasmalcinātu ķiploku, sagrieztus saulē kaltētos tomātus, sasmalcinātu baziliku, sasmalcinātus riekstus un apmēram ¾ uz smalkas rīves sarīvēta siera. Vēlreiz visu izmaisa. Pievieno pastu un izmaisa līdz visa pasta ir pārklājusies ar sagatavoto maisījumu.
- Liek cepamajā formā, pārber ar atlikušo sieru un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 25- 35 minūtes vai kamēr sacepuma virsma ir gaiši brūna.
*biezeni iegūst tvaicējot vai cepeškrāsnī izcepot ķirbi un pēc tam sablenderējot.
412
Pingback: Kā pagatavot ķirbju biezeni? - Liene Gatavo