Grūbas ir, manuprāt, mazliet novārtā atstāts produkts, kaut gan pēdējā laikā kļūst arvien populārāks. Tās var izmantot ne tikai vienkāršās putrās, bet arī gatavojot risotto vai kā šajā gadījumā- salātos. Grūbu salāti ar dārzeņiem un āboliem ir sātīgi un var aizstāt kārtīgu ēdienreizi.
Pamēģini!
* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 150 g grūbas
- 200 g ķiršu tomāti
- 2 vidēji svaigi gurķi
- 100 g fetaki vai fetas siers
- 1 liels sulīgs ābols
- Liela sauja spināti
- Mērce- ½ citrona sula, 50 ml olīveļļa, 1 tējk. kļavu sīrups, sāls un pipari- pēc garšas
- Sākumā iemērc grūbas uz nakti, lai ātrāk izvārās. Nolej ūdeni un kārtīgi noskalo. Liek vārīties sālsūdenī.
- Kamēr vārās grūbas (ja vien tas nav izdarīts iepriekšējā dienā), sagriež gurķus, tomātus un ābolu nelielos gabaliņos.
- Kad grūbas gatavas, tās noliek malā atdzesēties.
- Kad grūbas ir gandrīz atdzinušas, tad pievieno tām gurķuss un mērci. Visu kārtīgi izmaisa.
- Pieliek spinātus, tomātus, ābolus un viegli iecilā.
- Liek porcijās un pārkaisa ar fetaki sieru.
308
Lienīt, bet ko dara ar āboliem? Vienkārši piekož klāt? 🙂
😀 😀 Paldies par vērīgumu- tagad ir izlabota recepte 🙂
Ābolus sagriež gabaliņos un liek klāt salātiem kopā ar pārējiem dārzeņiem