Skābeņu mērce ir vēl viens mans eksperiments – šoreiz ar skābenēm. Iespēja tās izmantot vēl kaut kur citur nekā tikai skābeņu zupā mani jau kādu laiku nelika mieru. Tad, lūk, mana versija par to, kur izmantot skābenes – burvīga skābena un maiga mērcīte, kas grila sezonā lieliski garšos kopā ar grilētām zivīm, piemēram, lasi vai arī ar grilētu vistu. Protams, to var izmantot arī citur, piemēram, to var izmantot burgermaizītēs kā mērci.
Un vēl- šī mērce ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojama. Izmēģiniet, kamēr vēl ir skābeņu sezona!
Nepieciešams:
- sauja svaigu skābeņu
- 300 g turku vai grieķu jogurta (var ņemt arī citu bezpiedevu jogurtu)
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 tējk. olīveļļa
- 2 tējk. Dižonas sinepes ( vai 1/2 – 1 tējk. parastās sinepes)
- sāls – pēc garšas
- Visas sastāvdaļas sablendē. Pievieno sāli pēc garšas. Ja šķiet, ka trūkst pipari, tad var pievienot tos. Liek ledusskapī uz kādām 20 minūtēm, lai visas garšas savelkas.
2Padoms! Ja šķiet, ka ķiploka garšu nejūt, tad mazliet uzgaidiet, ļaujies mērcei mazliet pastāvēt, jo ķiplokam šāda veida mērcītēs ir nepieciešams laiks, lai parādītu savu garšu! 🙂
Šī mērcīte- nudien iekārdināja un nebiju tādu skābeņu pielietojumu nekur citur manījusi, tikai žēl, ka līdz pavasarim jāgaida…