Kraukšķīgie vistu stilbiņi

Kraukšķīgie vistas stilbiņi – interesants un vienkāršs veids kā pagatavot vistu stilbiņus mazliet savādāk un cepot cepeškrāsnī. Un atzīšos- cepeškrāsni ikdienas gatavošanas procesos izmantoju ļoti bieži.

Noteikti garšos bērniem, ko šādi cepti vistas stilbiņi izskatās ļoti garšīgi un ir kraukšķīgi! Cepeškrāsnī cepot šis process ir ātrāks nekā cepot uz pannas un pilnīgi noteikti noderēs gadījumos, kad ir jāpabaro liels cilvēku skaits, bet negribas ilgi stāvēt pie plīts.

Receptei iedvesmojos no lieliskā Austrālijas kulinārijas šova “My kitchen rules”.

Nepieciešams:

  • 8 vistas stilbiņi
  • 60 g kukurūzas pārslas (jeb “Kellogi” bez cukura)
  • 30 g parmezāna tipa siers (var citu- bet vislabāk cietos)
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. timiāns (vēlams svaigs, ja nav, tad var iztikt ar kaltētu)
  • sāls, pipari- pēc garšas

Marinādei:

  • 2. ēd. k. sojas mērce
  • 1 ēd.k. medus
  • 1/2 citrona sulas
  • 3 ķiploka daiviņas (caur ķiploku spiedi izspiest)
  1. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Vistas stilbiņus ieliek bļodā ( es parasti gan vistu stilbiņiem novelku ādu), pārlej sagatavoto marinādi, kārtīgi ierīvē ar to vistas stilbiņus un liek marinēties uz 20- 30 min.
  2. Sagatavo panējumu- kukuruzas pārslas sīki sasmalcina ar rokām vai arī ar blenderi līdz pārslas ir kā rupja rīvmaize. Pieliek klāt sarīvētu sieru, timiānu un mazliet sāls un piparus. Visu samaisa un liek lēzenā traukā. Citā lēzenā traukā sakuļ olu.
  3. Tad ņem vistas stilbiņus un apviļā sākumā olā, tad kukurūzas pārslu panējumā. Ja vēlas, var vēlreiz iemērkt olā un tad panējumā- veidosies biezāks “kažociņš”.
  4. Liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180- 200C grādos apmēram 20 min. vai kamēr vistas stilbiņi ir zeltaini brūni.
4
248

3 Komentāri

  1. Kristīne 04/09/2013 at 08:13

    Pamēģināju šo recepti. Marinādes pietika veseliem 10 stilbiem, nevis 8.
    Sākšu ar to, ka milzīgs laiks aizgāja novelkot stilbiem ādu… Gandrīz divtik vairāk nekā viss pārējais. Tāpēc iesaku, ja nav pieredzes, novilkt ādu stilbiem pirmā dienā un gatavot otrā. Nezinu, kas būs, ja par to laiku stibi marinēsies-domāju sliktāk nebūs… Gatavoju bez timiana, jo tās manā virtuvē ir nepazistamā garšviela… arī bez tās sanāca lieliski! Garša ir ļoti atkarīga no izvēlēta siera garšas. Cepu 200 grādos gāzes plīts 30 min. Visiem, arī bērniem, ļoti garšoja.
    Vienreiz aizmirsu novilkt ādu stilbiem… Ēdot kraukšķīgs “kažociņš” noslīd no gaļas, kas nebija novelkot ādu, bet pārējais ideāli: gan izskats, gan garša.
    Pamēģināju šo recepti ar vistas krūtiņu (mazo, 700 gr.)-bija pa sausu un sāls pa maz…
    Liene, paldies par receptēm kuras ekonomē laiku un vienmēr izdodās!!!

    Atbildēt
  2. Aivars 06/03/2014 at 14:17

    Kā var noteikt cepeškrāsns temperatūru , ja tur nav termometrs iebūvēts ?

    Atbildēt
    1. lienegatavo 06/03/2014 at 18:34

      Var nopirkt īpašus cepeškrāsnīm domātos termometrus. Esmu tādus dažas reizes lietojusi.

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.