Klasiska vistas zupa ar dārzeņiem un nelielu latvisku papildinājumu – grūbām, kas zupai piešķir papildu sātīgumu. Īsti piemērota pusdienās aukstajās ziemas dienās vai brīvdienās, kad pēc garām pastaigām tā vien gribas ko siltu un sātīgu.
Zupas pagatavošanas process ir ārkārtīgi vienkāršs un izdosies arī iesācējiem.
Nepieciešams:
- 3 kartupeļi
- 2 vidēji burkāni
- 2- 3 vistu šķiņķīši (var izmantot arī vistas stilbiņus vai vistas fileju)
- 70 g grūbas
- 100 g svaigi vai saldēti zaļie zirnīši (vai brokoļi, vai zaļās kāršu pupiņas)
- 1 lauru lapa
- 5 piparu graudi
- sāls- pēc garšas
- Divu litru ietilpības katlā ielej ūdeni, ieliek vistu šķiņķīšus un vāra uz vidējas uguns apmēram pusstundu vai kamēr vistas mīksta (atlec no kaula un gaļā vairs nav sārta).
- Kamēr vista vārās, tikmēr nomizo un sagriež burkānus un kartupeļus.Kad vista izvārījusies, to izņem ārā un no buljona virsas nosmeļ izveidojušos taukus. Tad esošajā buljonā liek ripiņās sagrieztus burkānus un vairākkārt noskalotas grūbas. Vāra aptuveni 10 min vai kamēr burkāni vidēji mīksti. Pēc tam zupā liek vidējos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un zaļos zirnīšus.
- Vārītai vistai noņem ādu, atdala no kaula un sasmalcina nelielos, bet ne pārāk mazos gabaliņos un liek atpakaļ zupā. Pašās beigās pievieno lauru lapu, piparus, sāli- pēc garšas un pavāra vēl mazliet- kādas 5- 10 min. Gatavs! 🙂
374