Jā, lūk, šī ir zupa, kuru var ēst un ēst, pat tad, kad veselais saprāts un vēders saka, ka sen jau pietiek 🙂 Laša zupa ir ārkārtīgi vienkārši pagatavojama, garšīga un arī lēta, jo tirgū laša atgriezumus vai tā saucamās zupas izlases var dabūt par gana izdevīgu cenu.
Es parasti šādu zupu vāru lielā katlā, jo pēc pieredzes varu teikt, ka tā tiek noēsta ļoti ātri, neskatoties uz lielo tilpumu.
Nepieciešams:
- 500 g laša asaku (vai laša zupas izlase)
- 2 vidēji burkāni (uz rupjas rīves sarīvēti)
- 4-5 kartupeļi (nomizoti un sagriezti kubiņos)
- 1 sīpols
- smaržīgie pipari, sāls, lauru lapas
- 50 ml degvīns (buljona dzirdināšanai)
- buntīte dilles
- Es ņemu 3 litru ietilpības katlu. Ielej ūdeni, ieliek laša asaku, veselu nomizotu sīpolu, piparus un varā buljonu, ik pa laikam noputojot netīrumus, kas rodas vāroties. Kad lasis gatavs (laša “gaļa” atlec no asakas), izņem to ārā, noņem laša “gaļu” no asakām.
- No buljona izņem ārā sīpolu un zupai pievieno burkānus un kartupeļus, lauru lapas un sāli pēc garšas. Buljona dzidrināšanai var pievienot mazliet degvīna. Vāra, kamēr burkāni un kartupeļi mīksti.
- Kad viss gatavs, zupā ieliek attīrīto lasi un smalki sagrieztas dilles. Ja vēlas, zupai pievieno skābo krējumu. Labu apetīti! 🙂
653
Zupiņa bija garšīga. Domāju, ka šī ir tā pati zupiņa, ar kuru mani cienāji 🙂
Es noteikti arī mājās kādu dienu uzvārīšu laša zupiņu. Ņammīī
Jā, tā ir tā pati 🙂
Loti feinu garshu lashu zupinai vel dod ari nedaudz pievienota ingvera sakne. Mana ari milakaa zupina!
vai lasis ir jēls vai kūpināts? nesmejaties par jautājumu, es patiešām esmu iesācēja virtuvē.
Viss kārtībā 🙂 nevajag kautrēties uzdot jautājumus. Atbilde- lasis ir svaigs jeb jēls. Ja vēl kādi jautājumi, droši rakstiet!
Paldies par recepti.
Lūdzu! 🙂
Zupa ir garšīga, tajā pat laikā man sanāca drusku neizteiksmīga, varbūt drusku pa daudz ūdens, nezin. Proporcijas ievēroju
Garšas nianses katram ir savas, bet, ja tā tomēr liekas pārāk neizteiksmīga, tad droši var papildināt ar garšvielām – sāli, pipariem, dažādiem zaļumiem, līdz zupa ir tāda, kāda tieši Jums garšos.
Un vēl ir iespējams, ka laša zupas jeb atgriezumu izlasei bija pārāk maz laša “gaļas”, kas varētu ieteikmēt buljona intensitāti.
Zupa ir garšīga, tajā pat laikā man sanāca drusku neizteiksmīga, varbūt drusku pa daudz ūdens, nezin. Proporcijas ievēroju