Lai jūs nemulsina šāds ēdiena un dzēriena savienojums- zaļās tējas siera kūka ir pasakaini garda un atspirdzinoša. Tie, kas ir pagaršojuši, vienmēr prasa recepti. Un jā- kūkas krāsa patiesi ir nedaudz zaļa- jo kā nekā tur taču ir pievienots zaļās tējas pulveris. Tikai ar pulveri nevajag pārspīlēt, lai kūka nebūtu rūgta.
Masu var taisīt arī tikai no maskarpones siera, bet tad jāskatās ar cukura daudzumu siera masai, iespējams tik daudz nevajadzēs.
Nepieciešams:
- 250 g mascarpone siers
- 200 – 300 g svaigais siers (piemēram, Kārums)
- 100 g bezpiedevu jogurts
- apmēram 6 ēd.k. pūdercukurs
- 100 ml piens
- 180 g cepumi (dāmu pirkstiņi, Selga, jebkuri smilšu cepumi)
- 50 g sviests
- 1 ēd.k. želatīns
- aptuveni 2 tējk. zaļās tējas pulveris*
- 3- 4 ēd.k. citrona sula
- Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Samaisa visu un liek kūkas pamatni (20 cm diametra) tortes formā ar noņemamām malām. Cep uzkarsētā krāsnī apmēram 5-10 min, kamēr pamatne gaiši brūna. Atdzesē.
- Sagatavo siera masu- samaisa kopā svaigo sieru, mascarpone sieru un jogurtu. Pievieno cukuru un citrona sulu. Visu kārtīgi samaisa. Ja šķiet, ka masa nav gana salda, pievieno vēl cukuru. Ja gribas vairāk citronīgāku garšu, papildus pievieno citrona sulu. Uzsildītā (nevajag uzvārīt!) pienā izšķīdina izsijātu zaļās tējas pulveri (lai nav kunkuļi). Pievieno sagatavotai siera masai. Vienmērīgi izmaisa.Pievieno arī iepriekš ūdenī uzbriedinātu un pēc tam izkausētu želatīnu, vēlreiz visu izmaisa un lej uz atdzesētās kūkas pamatnes.
- Liek ledusskapī ievilkties apmēram uz kādām vismaz 2- 3 stundām , bet var arī atstāt pa nakti.
* zaļās tējas pulveri var iegādāties garšvielu vai tējas veikalos, vai arī specializētajos japāņu produkcijas veikalos.
8 463
Mmm… šī ir laba!
Prieks, ka garšo! 🙂
Kur var iegādāt zaļās tējas pulveri?
Zaļās tējas pulveri esmu pirkusi garšvielu veikalos, bet pēdējo reizi manīju Stockmann veikalā pie tējām.