Kādu laiku nebiju cepusi mafinus jeb kēksiņus un tad izmēģināju tos pagatavot ar rabarberiem. Un tapa rabarberu mafini ar riekstiem. Manuprāt, šie ir must have mafini rabarberu laikā! Ļoti sulīgi, ar labu saldā/ skābā balansu (jo man negaršo ļoti saldas kūkas un deserti), kā arī brūnais cukurs piešķir mafiniem karamelizētu garšu.
Apēd vienu mafinu un roka jau uzreiz sniedzas pēc otra… 🙂 (tā vismaz man bija, atzīstos). Vēl viena labā ziņa – tie būs mīksti arī nākamajā dienā. Tā kā, piemēram, dodoties ciemos, droši tos var izcept savlaicīgi.
No receptē minētā mīklas daudzuma sanāk 12 mafini. Labu apetīti!
Nepieciešams:
- 150 g rabarberi
- 1 ola
- 200 g milti
- 150 g brūnais cukurs + 1 ēd.k. rabarberu atsulošanai
- 120 ml eļļa
- 120 ml kefīrs vai paniņas
- 1/2 tējk. soda
- 1/2 tējk. sāls
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts (var izmantot arī vaniļas cukuru)
- 65 g smalki sakapāti valrieksti vai pekanrieksti
Mafinu pārkaisīšanai:
- 50 g brūnais cukurs
- 30 g smalki sakapāti valrieksti vai pekanrieksti
- 1/2 tējk. malts kardamons (var likt arī kanēli)
Svarīgi! Lai gatavotu mafinus, olai un paniņām/ kefīram ir vēlams būt istabas temperatūrā.
- Smalki sagriež rabarberus, pārkaisa ar 1 ēd.k. cukura un atstāj atsuloties.
- Bļodā sajauc cukuru ar olu, eļļu, paniņām (kefīru), vaniļu līdz masa viendabīga. Tad pievieno izsijātus miltus, sodu, sāli un visu vēlreiz samaisa līdz masa viendabīga (lieku reizi nemaisiet, lai masu nepārmaisītu). Tad pievieno sakapātos riekstus un raberberus bez šķidruma, kas ir izveidojies tos atstājot bļodā ar cukuru. Visu vēlreiz samaisa.
- Ar karoti mīklu liek mafinu pannā, kur ir ielikti mafinu papīriņi, 12 vienādās daļās. Katram mafinam sanāk apmēram 1 ēdamkarotes mīklas ar kaudzi un vēl mazliet.
- Sajauc visas mafinu pārkaisīšanai paredzētās sastāvdaļas un pārkaisa katram mafinam nedaudz pāri,
- Cep 160C grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 – 25 min (vai nedaudz ilgāk – tas ir atkarīgs no cepeškrāsns), kamēr mafini ir gaiši brūni un tur iedurtais koka skaliņš (es izmantoju koka iesmiņu) ir sauss. Atdzesē un priecīgi ēd 🙂
Iedvesma receptei no The Creative Bite
14
Omnomnom, šie ir tiiik garšīgi!
Prieks, ka garšo! Šie ir mans rabarberu sezonas atklājums 🙂