Atzīšos, ka man ļoti patīk gatavot dažādus ēdienus cepeškrāsnī, it īpaši reizēs, kad negribas vai nav laika ilgstoši stāvēt pie plīts.
Ķīnas kāpostu tīteņi ir tāds ātrais variants tīteņu mīļotājiem, kam nepatīk tā ilgā ņemšanās ar parastās kāposta galvas vārīšanu un lapu atdalīšanu. Lūk, risinājums- izmantojam Ķīnas kāpostu!
Nepieciešams:
- 1 ķīnas kāposts
- 500 g maltā gaļa (puse liellopu, puse cūkgaļa)
- 100 g vārīti rīsi
- 1 ola
- 1 vidējs burkāns
- 1 mazā bundža mizoti sagriezti tomāti savā sulā
- 2 daivas ķiploka
- 1 neliels sīpols
- 1 tējk. baziliks
- gaļai- mazliet oregano, kinza, sarkanie pipari, sāls, pipari
- Sagatavo pildījumu: maltajai gaļai pievieno smalki sagrieztu sīpolu, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiploku, uz vidējas rīves sarīvētu burkānu, rīsus, olu. Masai pievieno sāli un piparus un/vai citas gaļai paredzētās garšvielas pēc ieskatiem un garšas.
- Ķīnas kāpostu noskalo un atdala lapas. Liek bļodā vai katlā un uzlej vārošu ūdeni, patur ūdenī 5 min. Tad uzmanīgi izņem ārā, liek sietā, lai notek liekais ūdens. Ņem kāposta lapu (ja ir gadījies tāds kāposts, kuram lapas vidusdaļas kāts ir tāds cietāks, tad to mazliet izklopē ar gaļas āmuriņu vai kā savādāk padara to mazliet mīkstāku) un ievieto tajā apmēram 1 ēd.k. pildījumu, saloka ciet kā aploksni un liek ar savienojuma vietu uz leju cepamajā traukā. Tā dara ar pārējām lapām, kamēr cepamā forma pilna. Pāri pārlej sagrieztos tomātus, kuriem pievienots nedaudz bazilika.
- Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 40 min.
* Man no šīs porcijas sanāca 14 vidēja izmēra kāpostu tīteņi. Un pāri palika arī mazliet kāposta, kuru var izmantot salātu pagatavošanai.
5 823
cepamajam traukam vāku liec ?
Nē, nelieku gan. Bet domāju, ka var likt, ātrāk izsautēsies
pamēģināju abus variantus, bez vāka kāposts pa virsu sauss paliek. Labs variants 35min ar vāku, un 10, lai pacepjas
Jā, var arī tā. Neesmu tos kādu laiku gatavojusi, bet cik atceros, tad man pašai nelikās par sausu, jo virsū bija mērce, kurā tas viss sautējās.