Jo tuvāk nāk pavasaris, jo vairāk ēdienkarti gribas papildināt ar dažādiem zaļumiem. Lai salāti sniegtu sāta sajūtu un nebūtu, kā daži saka – nav jāēd tikai zaļbarība, tos var papildināt ar daudzām brīnišķīgām lietām. Šajā gadījumā piedāvāju šo – tunča salāti ar avokado mērci.
Salāti nu ir tā lieta, kur varat izpaust savu fantāziju un palutināt savas garšas kārpiņas tieši ar to, kas visvairāk garšo. Šo salātu īpašā piedeva ir mazliet pikantā avokado mērce. Būs lieliskas un ātri pagatavojamas vakariņas vai pusdienas!
* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- Dažādu salātu mikss (1 paciņa)
- 1 maza bundžiņa tuncis savā sulā
- 400 g konservētas vai vārītas pupiņas
- 10- 15 gab. ķiršu tomāti
- ½ sarkanā paprika
Mērcei:
- 1 mazs, bet gatavs avokado (vai ½ lielāka avokado)
- 3 ēd.k. ūdens
- ¼ čili pipars
- 5 ēd.k. eļļa
- 1 tējk. Dižonas sinepes
- ¼ citrona sulas
- Sāls, pipari- pēc garšas
- Sagatavo mērci- blenderī, smalcinātājā vai virtuves kombainā sasmalcina visas mērces sastāvdaļas. Pieliek garšvielas, ja nepieciešams (es gan nepievienoju neko). Mērces konsistence būs tāda diezgan pabieza.
- Bļodā liek salātu miksu (daudzums pēc katra paša gaumes), liek klāt tunci, pupiņas (ja tās ir konservētas, tad noteikti tās jānoskalo aukstā ūdenī), sagrieztus ķiršu tomātus, kā arī smalkās strēmelēs sagrieztu papriku.
- Liek salātus šķīvjos un pārlej ar sagatavoto mērci.
338
Laba ideja! Mums ļoti garšo gan tuncis gan avokado:)!